Organisatie Hulpverlenersdag tevreden ondanks wisselvallig weer

Reactie(s)

HOORN – Ruim 13 duizend mensen hebben volgens de organisatie stichting HulpverlenersRespect zondag de derde Nationale Hulpverlenersdag bezocht. Voor jong en oud was er van alles te beleven. Ruim 70 hulpverlenende instanties verzorgden op het land, op het water en in de lucht demonstraties. Eerder die dag werden negen hulpverleners en 1 reddingshond in het zonnetje gezet door burgemeester van Hoorn Jan Nieuwenburg.

De dag werd gestart met een ontbijt voor hulpverleners. Diverse prominenten zoals burgemeester van Hoorn en ambassadeur Klaas Wilting serveerden koffie en thee tijdens het ontbijt.  Hiermee drukt Stichting Hulpverlenersrespect haar dankbaarheid uit voor het werk van de vele hulpverleners. Tijdens het erop volgende publieksevenement konden bezoekers van dichtbij zien en ervaren wat hulpverleners meemaken in hun werk.

Talkshows

In een speciale talkshow met Klaas Wilting vertelden hulpverleners over hun motivatie en de noodzaak van het ongehinderd uitvoeren van hun werkzaamheden.  Een op de drie mensen met een veilige publieke taak krijgt te maken met geweld. De samenleving kan niet draaien zonder hulpverleners is het motto van de organisatie en die dienen daarbij met respect te worden behandeld.

Foto’s

https://www.facebook.com/politiehoorn/posts/1147648855309220

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post