Provincie gaat kruising Langereis – AC de Graafweg (N241) met spoed aanpassen

Reactie(s)

OPMEER – De provincie Noord-Holland gaat met spoed de kruising Langereis-A.C. de Graafweg (N241) tussen Opmeer en Verlaat aanpakken om de veiligheid van weggebruikers te verbeteren. Rond dit kruispunt vond recent een aantal ongevallen plaats. De provincie heeft, in overleg met onder meer diverse weggebruikers en de politie, alles in het werk gesteld om op zo kort mogelijke termijn veiligheidsmaatregelen te nemen. Deze worden van 17 tot en met 20 oktober 2016 uitgevoerd.

Verkeersplateaus en snelheidsverlaging

Bij het kruispunt Langereis worden aan weerszijden op de A.C. de Graafweg (N241) verkeersplateaus aangelegd.  Bovendien stelt de provincie een snelheidsverlaging naar 50 km/u in en wordt een waarschuwingsmarkering (dwarsstrepen) aangebracht.

Om de veiligheid van weggebruikers te waarborgen totdat de reconstructie van dit kruispunt start (2017/2018) neemt provincie Noord-Holland tijdelijke maatregelen. Om de acties zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren, combineert de provincie de realisatie van deze tijdelijke maatregelen met het gefaseerde onderhoud aan de A.C. de Graafweg (N241).

Werkzaamheden N241

De provincie verricht de veiligheidsmaatregelen van 17 tot en met 20 oktober 2016, gedurende de avonden/nachten tussen 20.00 en 06.00 uur. De N241 is tijdens de werkzaamheden gefaseerd gesloten en er gelden omleidingen.

  • Op 17 en 18 oktober: het deel tussen Opmeer (Pade) en Langereis. Het verkeer in oost-westelijke richting wordt omgeleid via de Pade, de Koningspade, de Westerboekelweg en de Langereis. Het verkeer in west-oostelijke richting wordt omgeleid via de Langereis, de Lagehoek, de Hogeweg en de Pade.
  • Op 19 en 20 oktober : het deel tussen de Langereis en Verlaat (N242). Het verkeer wordt omgeleid over de Pade, de Kaag, de N507 en de Middenweg, en vice versa.

Afhankelijk van de weersomstandigheden is het mogelijk dat de werkzaamheden per fase een nacht meer of minder in beslag nemen.

Meer informatie

Met vragen of klachten over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl of Twitter (@ProvincieNH).

De provincie Noord-Holland werkt op diverse plekken aan de N241 om de doorstroming en verkeersveiligheid in het gebied te verbeteren. De N241 krijgt een nieuwe weginrichting tussen Schagen en het Verlaat. De nieuwe weg kenmerkt zich straks door een bredere hoofdrijbaan, zes extra rotondes, twee bruggen, een parallelweg voor landbouw- en bestemmingsverkeer en meer ruimte om veilig te fietsen. In de loop van 2017 is het werk aan dit deel van de N241 afgerond.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post