Veiligere N23: Fietsersoversteek De Strip en afmaken rotonde Florasingel

Reactie(s)

ZWAAG – De provincie Noord-Holland meldt dat hoewel de werkzaamheden aan de N23 Westfrisiaweg stil ligt er toch aanpassingen gedaan gaan worden die de veiligheid van de weggebruikers moet verhogen.

Op het hele tracé van de N23 worden maatregelen genomen om overbodige borden te verwijderen, hekken die het zicht belemmeren weg te halen, wegverharding (asfaltering) te verbeteren en de belijning te verduidelijken. Op de plaatsen waar fietsers rijstroken met autoverkeer oversteken, neemt de provincie attentie verhogende maatregelen, zoals bebording langs de weg en belijning op de weg. Op een aantal locaties gaat de provincie de verlichting verbeteren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de fietsoversteek Vredemakersweg en het fietspad Obdam-Heerhugowaard. Ook onder de brug over de Ringvaart wordt tijdelijke verlichting aangebracht. De rotonde bij de Florasingel (StedeBroec) dient afgebouwd te worden in combinatie met een door verkeerslichten geregelde oversteek voor fietsers.

Herstellen Grondwal

De provincie Noord-Holland gaat ook nadere afspraken maken met Heijmans over het herstellen van de grondwal ter hoogte Zwaagdijk West (Medemblik) en het afronden van de geluidschermen bij de Zesstedenweg (Koggenland).

In uitvoering

Ter hoogte van De Strip (Hoorn) brengt Heijmans een met verkeerslichten geregelde oversteek voor fietsers over de N302 aan. Deze wordt naar verwachting voor de kerstperiode in gebruik genomen. Als gevolg van de sloop van de fietstunnel bij de Rijweg moesten fietsers tussen Zwaagdijk en Hoorn omrijden. Met de nieuwe oversteek bij De Strip vervalt deze omleidingsroute. Ook past Heijmans op dit moment de drempels aan op de Houterweg na overleg met de gemeente Drechterland. Bij de Raadhuislaan helpen verkeersregelaars sinds half november van dit jaar de fietsers bij het oversteken.

Lees ook: Deze verbeteringen zijn volgens onderzoek voldoende voor een veilige N23

Lees ook: Lees hier al het laatste nieuws over de N23 Westfrisiaweg

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post