Brug bij Anjerstraat Hoogkarspel tijdelijk dicht

Reactie(s)
De Anjerstraat in Hoogkarspel. Afbeelding vis Google Streetview

De Anjerstraat in Hoogkarspel. Afbeelding via Google Streetview

HOOGKARSPEL – Fiets of wandel je regelmatig via de Anjerstraat naar het NS station? Hou er dan rekening mee dat de voetgangersbrug (voor de ingang van het zwembad) vanaf dinsdag 29 maart t/m 25 april voor al het verkeer is afgesloten in verband met werkzaamheden aan de weg. Wil je vanaf de Sportlaan naar de Anjerstraat en/of het NS station dan kan dat via deze route helaas ook niet vanaf dinsdag 29 maart t/m 8 april. Dit meldt de gemeente Drechterland op haar website.

Werkzaamheden Anjerstraat

De Anjerstaat krijgt een opknapbeurt. De straat wordt opnieuw ingericht, de lichtmasten worden vervangen voor LED en het omliggende groen wordt aangepakt. Ook wordt de ingang van het zwembad veranderd. Door de vele geparkeerde fietsen zijn het zwembad en sc Spirit slecht bereikbaar voor hulpdiensten. Om de bereikbaar te verbeteren, is ervoor gekozen om de ingang van het zwembad te verplaatsen. Hiervoor komt naast het kinderdagverblijf een nieuwe fietsenstalling. Bij deze fietsenstalling komt tevens de ingang van het zwembad. Hierdoor worden er geen fietsen meer geparkeerd voor de poort naar de velden van Spirit. Omwonenden zijn via een brief geïnformeerd.

De werkzaamheden worden in twee fasen van elk twee weken uitgevoerd.

  • Fase 1: 28 maart t/m 8 april
  • Fase 2: 8 april t/m 25 april

Bereikbaarheid kinderdagverblijf

  • Fase 1: Tijdens deze periode is het kinderdagverblijf normaal bereikbaar via de Anjerstraat. Er kan gebruik gemaakt worden van de parkeerplaats naast het kinderdagverblijf.
  • Fase 2: Tijdens deze periode van de werkzaamheden wordt de Anjerstraat vanaf de Anemonenlaan tot aan de parkeerplaats naast het kinderdagverblijf opengebroken. Hierdoor ontstaat helaas wat overlast om bij het kinderdagverblijf te komen. Bezoekers van het kinderdagverblijf kunnen tijdens deze periode de auto parkeren op het NS parkeerterrein en lopend of fietsend naar het kinderdagverblijf.

Bereikbaarheid Spirit

  • Fase 1: De voetbalvelden van sc Spirit zijn gedurende deze periode te bereiken via de brug aan de Sportlaan.
  • Fase 2: Tijdens deze periode is Spirit te bereiken via het NS station en de brug aan de Stationslaan.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post