Werkzaamheden dijk Enkhuizen-Lelystad en Provincialeweg Hoorn

Reactie(s)

ENKHUIZEN/HOORN – Dit weekend en komend weekend zijn er wegwerkzaamheden in onze regio. Komend weekend is de Markerwaarddijk tussen Enkhuizen en Lelystad een avond dicht en het weekend vanaf 14 oktober zijn er werkzaamheden op de Provincialeweg in Hoorn.

De N302 Houtribdijk(Markerwaarddijk) van Lelystad naar Enkhuizen gaat voor werkzaamheden een nacht dicht voor alle verkeer om een aantal onderhoudsklussen uit te voeren. Het gaat om de nacht van vrijdag 7 oktober 21.00 uur tot zaterdag 8 oktober 05.00 uur.

Werk dijk

De tijdelijke afsluiting van de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen is nodig om in één klap diverse onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Zo worden de bermen gemaaid, de vluchtstroken geveegd, lichtmasten hersteld en worden ontbrekende reflecterende glasbollen in het wegdek vervangen. Gekozen wordt voor de nachtelijke uren om de overlast voor weggebruikers te beperken.

 

Provincialeweg Hoorn

Van vrijdag 14 oktober 20:00 uur tot maandag 24 oktober 05:00 uur is er op de Provincialeweg in Hoorn sprake van ernstige verkeershinder door wegwerkzaamheden. Tijdens de herfstvakantie start de gemeente Hoorn hier met de aanleg van de nieuwe aansluiting van de Maelsonstraat op de Provincialeweg.

Tussen het Keern en de Maelsonstraat wordt de noordelijke rijbaan (aan de kant van woonboulevard Hof van Hoorn) afgesloten. Het verkeer moet dan in twee richtingen gebruik maken van de zuidelijke rijbaan (aan de kant van het Westfries Gasthuis). Tijdens de werkzaamheden is de groene golf op de Provincialeweg buiten werking. (Brom)fietsers worden omgeleid via Keern, Van Dedemstraat, Koepoorstweg, Vredehofstraat, Goudsmidsstraat.

Omleidingen

De toegang vanaf de Provincialeweg naar de Maelsonstraat en de Van Aalstweg zijn in deze periode afgesloten voor het verkeer. Met uitzondering van de hulpdiensten wordt verkeer van en naar het Westfries Gasthuis omgeleid via het Keern en de Van Dedemstraat en via de Liornestraat en de Johannes Poststraat. Verkeer van en naar het Hof van Hoorn wordt omgeleid via de Westfriese Parkweg, het Keern en de Geldelozeweg en via de Zwaagmergouw en de Poortwachter.

Adviesroute

De adviesroute voor doorgaand verkeer is om via de N302 (Westfrisiaweg) te rijden. Automobilisten worden hier met behulp van tekstborden bij de A7 en in Enkhuizen op gewezen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post