‘Wethouder De Jong legt per direct functie neer’

Reactie(s)

ENKHUIZEN –  Rob de Jong treedt per direct af als wethouder van Enkhuizen. Dit meldt de gemeente Enkhuizen dinsdagmiddag op haar website. Rob de Jong heeft de afgelopen 10 jaar deel uitgemaakt van het stadsbestuur, waarvan de afgelopen 2,5 jaar als wethouder.

Wethouder De Jong over deze keuze: “Ik voel bij mijn achterban onvoldoende vertrouwen in het openbaar bestuur en in mij in het bijzonder. Hoezeer ik dit ook betreur, die situatie maakt het mij onmogelijk om mijn werk te blijven doen.De stad Enkhuizen stond en staat bij mij altijd voorop. Ik heb de balans opgemaakt en geconcludeerd dat het beter is dat ik aftreed. Daarbij heb ik ook in mijn achterhoofd rekening gehouden met mijn eigen bedrijf waar ik me verder op wil richten.”

Rob de Jong zat in de gemeenteraad namens Nieuw Enkhuizen. Hij heeft in zijn portefeuille economie (incl. camping, markt en havens) en arbeidsmarktbeleid.

Reactie college

Burgemeester Jan Baas namens het college van Enkhuizen: “Teleurgesteld heb ik kennis genomen van het vertrek van Rob. Vertrouwen is in de politiek een groot goed. Binnen het college heb ik dat onderlinge vertrouwen altijd gevoeld. Rob hebben wij altijd ervaren als een plezierige en constructieve collega. Voor de stabiliteit van het openbaar bestuur en in het bijzonder de voortgang binnen de eigen gemeente is dit een betreurenswaardige ontwikkeling.”
Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post