Burgemeester opent vrijdagavond de 18e Hoornse Stadsfeesten

Reactie(s)

HOORN – Vrijdagavond 17 juni om 19:45 uur opent burgemeester Jan Nieuwenburg op de Roode Steen de 18e editie van de Hoornse Stadsfeesten. “Met een verrassend element geeft hij heel symbolisch zijn ‘dirigeerstokje’ over de stad, over aan de muziek die dit weekend de stad laat bruisen,” aldus de organisatie. Na de opening volgt een optreden van legendarisch bluesgitarist Ruben Hoeke.

Lang was onduidelijk of de editie van 2016 wel door zou gaan. Maar met hulp van sponsoren en komst van de Hoornse Stadspas heeft de organisatie alsnog een reden gezien het muziekfeest in de Hoornse binnenstad te kunnen organiseren. Voorzitter Erik Visser: “Met topartiesten als Jan Akkerman met MyBrainbox, Robby Valentine,  Monkeyback en Trafassi krijgt het evenement ook dit jaar weer de allure die het verdient. En uiteraard komen ook de lokale koren, muziekverenigingen en (jonge) bands dit jaar ruim aan bod.”

Hoornse Stadspas

Met steun van hoofdsponsor Rabobank West-Friesland introduceerde de stichting dit jaar de Hoornse Stadspas. Erik Visser: “Er zijn er al honderden verkocht! We zijn het publiek daarvoor erg dankbaar.” Mede dankzij een ledenactie van de Rabobank en de verenigingsactie die de stichting zelf initieerde, worden de passen volop verkocht. “Verenigingen die meedoen krijgen een code. Voor elke pas die met deze code wordt besteld, verdient de club een kleine bijdrage. Zo krijgen zij wat terug voor hun ambassadeurschap. Het is geweldig om te zien hoe zij hun best doen om de Stadspas aan te prijzen. Op Facebook komen zoveel leuke foto’s en reacties voorbij. Dat sterkt ons als organisatie natuurlijk enorm!”, vertelt de voorzitter enthousiast.

Programmering

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post