Huttenbouw B&O: Spelen, hutten en zonnebrand

Reactie(s)

ZWAAG – De nieuwste wijk in Hoorn, de Bangert en Oosterpolder is met de tweede editie van de huttenbouw een mooie nieuwe traditie gestart. Stichting Bangert en Oosterpolder heeft een week vol activiteiten georganiseerd in het thema van de Olympische Spelen voor de 180 deelnemende kinderen. En met het mooie weer een leuke extra uitdaging.

Het terrein naast MFA De Kreek staat vol met hutten met daarop een vlag. “Welk land zijn wij ook al weer?,” vraagt een van de kinderen. De vlag van Kenia blijkt nog niet bij alle kinderen van de groep bekend te zijn. Andere vlaggen komen uit alle delen van de wereld. Egypte, Canada en Mexico. Omdat de organisatie niet heeft gekozen voor een prijsuitreiking, geldt hier de Olympische gedachte zeker; Meedoen is belangrijker dan winnen.

Weer

De tweede editie van huttenbouw Bangert en Oosterpolder wordt grotendeels bepaald door het weer. Maandagochtend begon in de stromende regen en dinsdag en woensdag stijgen de temperaturen richting de 30 graden. Het zijn uitdagingen die bij de organisatie van het buitenevenement horen. Dinsdag einde van de dag zijn de meeste plassen van de maandag op het grasveld alweer bijna opgedroogd.

Hitteplan

“Woensdag gaan we een uurtje eerder stappen,” zegt voorzitter Patrick Hoefman. “De kinderen stoppen niet, ze blijven rennen met een rode kop. Je moet ze beschermen.” In ruil voor een uurtje minder timmeren komen er meer water activiteiten op het terrein naast MFA De Kreek. Het nadeel van het terrein is dat er weinig schaduw is. “Voor de komende dagen proberen wij meer schaduwplekken te realiseren.”

Activiteiten

De kinderen hoeven zich niet te vervelen. Dinsdag was er een rolstoelbaskelbal-clinic van Geert Schipper. Hoefman: “Het was erg leuk en ook bijzonder. Hij is paralympiër en gaat deze week richting Rio.” Donderdag volgt er een tennisclinic van tennisschool All-in en als de kinderen het timmeren beu zijn kunnen zij beachvolleyballen, verspringen of knutselen. Hoefman kan dit jaar rekenen op totaal 130 vrijwilligers. Hij ziet ook dat de actieve benadering van ouders vorig jaar zijn vruchten lijkt af te werpen.

Medaille en Holland House

Donderdag tussen 14.00 en 16.00 zijn de ouder toegestaan op het terrein en kunnen een kijkje nemen bij de hut. Daarna vindt de medaille uitreiking plaats en worden de hutten afgebroken. “De avond wordt afgesloten met de brand van de pallets. Daarnaast is er een DJ en creëren wij onze eigen Holland Heineken House.” Vrijdag kan iedereen nog een dag bijkomen voordat maandag de basisscholen weer gaan beginnen.

Foto’s

Bekijk hieronder (de link) naar meer foto’s. Foto’s van Huttenbouw Bangert en Oosterpolder zijn hier te bekijken.

[ipanorama id=”77935″]

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post