Fietspad langs de Braken bij Obdam tijdelijk afgesloten

Reactie(s)

OBDAM – Het fietspad langs de Braken bij Obdam, tussen de Dorpsstraat en Weerestraat, is van 29 augustus 07.00 uur tot en met 2 september 17.00 uur afgesloten. Bouwbedrijf Heijmans voert hier in opdracht van de provincie Noord-Holland werkzaamheden uit. De berg zand die nu langs het fietspad ligt wordt afgegraven. Volgens de opdrachtgever en de aannemer is het dan te onveilig om het fietspad voor (brom)fietsers open te laten.

Omleiding

Het (brom)fietsverkeer wordt gedurende deze periode daarom omgeleid via de Weerestraat – Reigerlaan – Dokter Lohmanstaat – Dorpsstraat en vice versa. De omleidingsroute staat ter plekke met gele bebording weergeven. Houd rekening met een extra reistijd van ongeveer 5 tot 10 minuten.

Parallelweg

De bergen zand die worden afgegraven dienden als voorbelasting om de ondergrond te laten inklinken, zodat de toekomstige parallelweg niet gaat verzakken. Op dit moment ligt er op de locatie van de parallelweg alleen een fietspad. In het najaar begint Heijmans met de realisatie van de parallelweg.

Vanaf vrijdag 2 september 17.00 uur kunnen fietsers weer gewoon doorgang vinden.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post