Waarschuwing voor blauwalg zwemwater Vooroever Medemblik-Andijk

Reactie(s)

MEDEMBLIK – Vanaf maandag 1 augustus is er een zwemwater waarschuwing afgegeven voor Vooroever Regattastrand en het Nesbos, Voor Vooroever Vlietsingel poel, Vooroever Koopmanspolder en Vooroever Andijk geldt een negatief zwemadvies.

Op bovenstaande locaties heeft het Recreatieschap een verhoogde concentratie blauwalg aangetroffen. Zwemmen op deze plekken kan slecht zijn voor de gezondheid. Er mag wel gezwommen worden; de recreant moet zelf beoordelen of er een risico is voor de gezondheid (bijvoorbeeld in het geval van algenbloei). Op een bord bij de zwemwaterlocatie wordt uitgelegd waarom er een waarschuwing is gegeven. Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen.

Niet zwemmen

Voor Vooroever Vlietsingel poel, Vooroever Koopmanspolder en Vooroever Andijk geldt een negatief zwemadvies. Het is verstandig om daar dan ook niet het water in te gaan, totdat het negatieve advies is opgeheven.

Actuele informatie

Voor actuele informatie kunt u de wesbite www.zwemwater.nl raadplegen. Op deze site wordt de actuele zwemwaterkwaliteit van alle zwemlocaties in Nederland weergegeven.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post