Aanhoudingen na melding verkeerscontrole door ‘nepagenten’

Reactie(s)

BERKHOUT – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 7 mannen aangehouden in Berkhout. Bij de politie werd rond 04.40 uur gemeld dat ‘nepagenten’ een soort verkeerscontrole hadden gehouden in Koggenland. De politie is op zoek naar getuigen en bestuurders betrokken bij deze controle.

Bij deze controle zouden automobilisten aan de kant worden gezet door een groep van 6-8 personen en een van de ‘nepagenten’ zou een soort politie-uniform aan hebben. Bij komst van de politie op de locatie zou deze groep alweer vertrokken zijn. Door informatie van een alerte getuige wist de politie een adres in Berkhout te achterhalen, waar ze zich ophielden.

Arrestatieteam

Op dit adres dreigde een van de mannen met een vuurwapen op de politie te gaan schieten. Hierop is het arrestatieteam ter ondersteuning gevraagd. Het arrestatieteam is de woning binnengegaan en heeft zeven mannen aangehouden. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Het merendeel van de mannen is afkomstig uit Koggenland en omgeving.

Tijdens de doorzoeking in de woning werd een op vuurwapengelijkend voorwerp aangetroffen. Alle verdachten zitten vast en de recherche doet nader onderzoek.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar meerdere mensen die mogelijk in de omgeving van Koggenland e.o. ook aan de kant zijn gezet door deze groep verdachten. Bent u vrijdagavond of in de nacht van vrijdag op zaterdag getuige geweest of zelf aan de kant gezet door mensen die zich voordeden als politiemensen?

Heeft u iets gezien in de omgeving van Alkmaar / Koggenland dat met bovenstaand incident te maken kan hebben? Neemt u dan s.v.p. contact op met de recherche in Heerhugowaard, via tel.nr. 0900-8844 of via onderstaand tipformulier, onder vermelding van zaaknummer: 2017183013 Anoniem melding doen kan altijd via Meld Misdaad Anoniem: tel.nr.: 0800-7000.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post