‘Beperk gebruik wasmachine, vaatwasser en douche’

Reactie(s)

REGIO – Als gevolg van de hevige regen van de afgelopen dagen zijn er problemen ontstaan aan de riolering. Op dit moment staat het oppervlaktewater zo hoog dat het water op meerdere plaatsen de riolering in stroomt melden de gemeenten Drechterland en Stede Broec.

De gemeenten kijkt samen met het Hoogheemraadschap hoe de problemen zo snel mogelijk opgelost kunnen worden. “Er wordt hard gewerkt om het oppervlaktewater te verlagen zodat de rioolgemalen de riolering weer leeg kan pompen. Tevens worden er tijdelijk extra pompen geplaatst.”

Beperk gebruik water

“Het kan zijn dat u problemen heeft met het wegstromen van het water en dat het riool borrelt. Wij vragen u daarom om indien mogelijk beperk gebruik te maken van wasmachine, vaatwasser en douche. Wij kunnen helaas niet precies aangeven hoelang het duurt om het waterpeil te verlagen. Dit is afhankelijk van nieuwe neerslag. Daarom vragen wij hiervoor uw begrip. Zodra het waterpeil voldoende is gezakt, brengen wij u op de hoogte,” aldus de gemeenten op hun facebookpagina.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post