Betekent nieuwe deal Westfrisiaweg ook nieuwe aanbesteding?

Reactie(s)

ZWAAG – “De ruziende partijen hebben het geschil bijgelegd over de Westfrisaweg. Noord Holland en bouwer Heijmans denken samen een deal te hebben, maar dat mag helemaal niet meer zomaar. Formeel moet de opdracht opnieuw in de markt gezet,” aldus David van Ee op cobouw.nl. Van Ee is gespecialiseerd in aanbesteding, contractvorming en geschillen over infrastructuur, industrie en vastgoed bij NautaDutilh.

Volgens Van Ee is een nieuwe aanbesteding het gevolg van een uitspraak van het Europese Hof van afgelopen najaar in de zaak Finn Frogne. “Zodra sprake is van een wezenlijke wijziging en het contract wordt opengebroken, is de uitspraak van toepassing,” staat in zijn schrijven op de website van Cobouw. Wat voor impact de uitspraak heeft voor de deal rond de Westfrisiaweg is volgens van Ee nog niet duidelijk.

Reactie provincie Noord Holland

Volgen er volgende doomscenario’s van opnieuw stil liggen van de werkzaamheden? Wachten op een nieuwe winnende partij van een mogelijke nieuwe aanbesteding? Wij vroegen de heer Paardekooper woordvoerder namens gedeputeerde Post om een reactie. “De intentieovereenkomst en straks ook de vaststellingsovereenkomst voldoen aan de juridische kaders, wij herkennen ons niet in het opgeworpen beeld.”

Van Ee zal woensdag in het weekblad Cobouw zijn verhaal verder uiteen zetten. Of er daadwerkelijk ook een vervolg komt via de rechter voor een nieuwe aanbesteding zal ook liggen aan de bereidheid van eerdere deelnemers aan deze aanbesteding om deze zaak aanhangig te willen maken.

Werkzaamheden

In onze vraag aan de woordvoerder gelijk gevraagd of het klopt dat nog niet overal gewerkt wordt. Dat wordt bevestigd door de woordvoerder. “Er wordt nog niet overal gewerkt door Heijmans. Het werk wordt stapsgewijs weer opgestart.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post