‘Bezoekers binnenstad mogen zondag niet parkeren bij Nieuwe Wal’

Reactie(s)

HOORN – Bezoekers van de Hoornse binnenstad kunnen aanstaande zondag 30 april niet terecht op het parkeerterrein aan de Nieuwe Wal. De gemeente geeft aan dat men verwacht dat het hier zondag te druk wordt. Blijkbaar verwacht de gemeente problemen indien bezoekers binnenstad, voetbal van Hollandia en vervoerriviercruises allen van deze locatie gebruik maken. In plaats daarvan kunnen bezoekers van de binnenstad terecht op het Prismaterrein, met de ingang aan De Weel.

Drukte

Het parkeerterrein aan de Nieuwe Wal is standplaats voor het vervoer van riviercruisepassagiers. Daarnaast speelt voetbalvereniging Hollandia een druk bezochte thuiswedstrijd en is het (super)koopzondag in de binnenstad.

Verkeersdrukte

Om grote verkeersdrukte en verkeersonveilige situaties te voorkomen heeft de gemeente Hoorn besloten om het parkeerterrein aan de Nieuwe Wal (naast het vervoer voor de riviercruises) uitsluitend open te stellen voor bezoekers van Hollandia. Voor bezoekers van de koopzondag in de binnenstad wordt voor deze gelegenheid het Prismaterrein opengesteld (ingang De Weel). Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om een goede parkeerplek te vinden.

Andere parkeermogelijkheden vindt u op www.hoorn.nl/parkeren.

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post