Burgemeester geschrokken van gevolgen windhoos Hoogkarspel

Reactie(s)

HOOGKARSPEL – Het heftige weer van maandagavond zal niemand in Westfriesland ontgaan zijn. Inwoners van Hoogkarspel leken het zwaarst getroffen, zeker met een hevige windhoos die de nodige schade heeft aangericht.

De hevige windhoos trok over de noordwestelijke richting van Hoogkarspel. Op meerdere plekken richtte de storm schade aan. Zo is er aan de Gouw een complete kas vernield, is er op de Streekweg een boom omgewaaid en zijn er in Reigersborg Noord meerdere huizen en andere bezittingen beschadigd meldt de gemeente Drechterland. Ook zij maken een dag later de schade op.

Burgemeester neemt kijkje

Burgemeester Michiel Pijl heeft gisteravond nog verschillende bewoners gesproken in het getroffen gebied. “We zijn ontzettend geschrokken van deze korte maar hevige storm die in onze gemeente heeft gewoed. Veel mensen hebben schade aan hun huizen of spullen. Dat betreur ik. Gelukkig zijn er geen mensen gewond geraakt en is persoonlijk leed bespaard gebleven. Vandaag (dinsdag) gaan we aan de slag om de complete schade in beeld te krijgen en beginnen we met herstelwerkzaamheden.”

De windhoos boven Hoogkarspel in de buurt van Reigersborg Noord. Daaronder de schade aan de kas van VOF Stap-Sjerps na de windhoos,

Vragen

Heeft u vragen of wilt u een schade melden in de openbare ruimte? Bel ons dan via 0228- 352 352. Op bovenstaand kaartje is aangegeven op welke plekken de storm schade heeft aangericht.

Meer foto’s en video’s van het heftige weer van maandag vindt u hier

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post