Geen raadszetels meer voor PvdA in Hoorn

Reactie(s)

HOORN – Van vijf raadsleden en een wethouder naar nul. Dat is de PvdA in Hoorn binnen enkele weken overkomen. Na de eerdere overstap van Simon Broersma van de PvdA naar Fractie Tonnaer en het opstappen van PvdA wethouder De Jong stappen ook de overgebleven vier leden van de fractie uit de partij. Dit meldt het NHD.

De huidige vier raadsleden van de PvdA in Hoorn stappen uit de partij. Volgens het NHD vinden Jan Stuifbergen, Dilek Kucuksanturk, Jeroen van der Veer en Kholoud Al Mobayed dat er bij de leden en het bestuur van de PvdA Hoorn te weinig vertrouwen is in de fractie.

Ledenvergadering

Woensdagavond hield de PvdA Hoorn een ledenvergadering. Hierin legde hier uit waarom zij het vertrouwen in wethouder de Jong hadden opgezegd. “Maar onze verklaring heeft niet geleid tot een unaniem vertrouwen van de leden en het bestuur in de fractie,” aldus Jeroen van der Veer in NHD.

In hetzelfde artikel vertelt Kholoud Al Mobayed dat zij niet wil meewerken binnen een partij waarbij het gaat om ‘machtsdenken. “Voor ons is deze manier van besturen verouderd, wij zien juist toekomst in het samenwerken met elkaar.”

https://www.facebook.com/PvdaHoorn/photos/a.459821650712724.116726.418227798205443/884378728257012/?type=3&permPage=1

Foto van de raadsleden PvdA Hoorn in betere tijden (augustus 2014)

Rommelt in Hoorn

Nadat eerder bekend werd dat de SP in Hoorn niet mee mag doen en de PvdA raadsleden zijn opgestapt, beloofd het een interessante gemeenteraadsverkiezing te worden in maart 2018. Nu het aan de politieke linkerkant rommelt of partijen niet mee doen zijn er kansen voor nieuwe of bestaande partijen om deze kiezers te omarmen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post