Hollandia doet zichzelf tekort tegen RKHVV

Reactie(s)

HOORN – Vanmiddag speelde Hollandia zijn tweede wedstrijd in drie dagen tegen RKHVV uit Huissen een dijk van een eerste helft maar beloonde zich slechts met een wonderschone treffer. In de 28e minuut was het Clifton Gorissen die via een knappe steekbal van Jay Simons de 0-1 op het scorebord bracht. De eerste helt was voor Hollandia, RKHVV kon alleen maar tegenhouden en kwam niet in zijn spel door veel pressie op de bal van Hollandia. Het wachten was op een tweede treffer, deze bleef uit door het missen van diverse kansen en uitstekend keeperswerk van RKHVV doelman Jarno van der Ende. Daarmee werd de rust bereikt.

De tweede helft kwam Hollandia flitsend uit de startblokken wat resulteerde in drie grote kansen de bal verdween echter telkens aan de verkeerde kant van de paal. Ook Clifton Gorissen na een knappe solo kon de stand niet uitbreiden en zag zijn vlammend schot uiteenspatten op de lat. Door het uitblijven van een tweede doelpunt bracht Hollandia RKHVV onbewust terug in de wedstrijd. Via lange ballen op de snelle spitsen werd Hollandia bestreden, toch bleef de verdediging van Hollandia in deze fase overeind.

Tot de 75e minuut werd de bal slecht uitverdedigd en kwam de bal via via bij de mee opgekomen Jelmer Goedhart die geheel vrijstaand Nick van Santen het nakijken gaf. Hollandia toch wel even van slag ging echter door met het creëren van kansen en bleef de combinatie zoeken echter zonder resultaat. In de 87e minuut kroop de Charles van Altena equipe door het oog van de naald, geheel vrijstaand schoot Kevin Kadendi snoeihard tegen de lat boven Nick van Santen.

Uitzicht op periodetitel

Hollandia dat zijn concurrenten op de ranglijst Woezik en Silvolde nog krijgt klom op naar een vierde plaats en heeft in theorie uitzicht op de derde periode titel. Hollandia moet het a.s. zondag opnemen tegen MSC uit Meppel dat vandaag ADO’20 knap op een 3—3 hield in Meppel. De wedstrijd op sportpark Ezinge begint om 14:00 uur en staat onder leiding van de heer Y. Horst.

Opstelling en arbritrage

Hollandia: Nick van Santen – Thomas de Jong ( 85e Mike Soepboer) – Bart Groot (75e Robin Muller van Moppes) – Niek Reus – Boyd Mak – Lars Weistra – Joey Lieshout – Jay Simons (70e Diego Groen) – Clifton Gorissen – Bart Spil.

Arbitrale trio: J.P. Peeters, B. Hilt en R. Metsemakers
Gele kaarten Hollandia: Joey Lieshout.
Gele kaarten RKHVV: Tony Soli, Jordy Geilen, Danny Bosch en Leon Pruis.

Verslag en foto’s: Peter van Lobberegt

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post