‘Kruispunt Oostergouw ideaal voor opleiding verkeersregelaar’

Reactie(s)

ZWAAG – De afgelopen weken is het kruispunt Oostergouw en de Dorpsstraat in Zwaag regelmatig overgenomen door verkeersregelaars. Niet altijd in dank door de weggebruikers op dat moment. Via sociale media zagen wij berichten voorbij komen dat de ‘verkeersontregelaars’ weer bezig waren.

Wat opvalt is dat de cursisten altijd dit ene kruispunt gebruiken. Wij vroegen de gemeente Hoorn naar het waarom. “Dit kruispunt wordt gebruikt omdat het niet een té complex kruispunt is (zoals de kruispunten met de Provincialeweg), maar ook niet te makkelijk is (weinig verkeer, of weinig conflictrichtingen). Een goed praktijkvoorbeeld waar verkeersregelaars ervaring en opleiding kunnen opdoen. Er zijn geen andere kruispunten die vergelijkbaar zijn en geschikt zijn voor de opleiding tot verkeersregelaar”, reageert Marije de Block namens de gemeente Hoorn. “Het  zijn verkeersregelaars in opleiding. Dit komt enkele keren per jaar voor. Vaak eerst een praktijktraining en vaak kort daar op volgend een examen”

kijkje nemen

Vrijdagochtend rond 10.00 uur namen wij een kijkje naar de werkzaamheden van deze verkeersregelaars in opleiding. Zie ook bovenstaande video. In de tijd dat wij daar stonden konden wij geen flinke opstoppingen constateren. De situatie aankijkend was wel duidelijk dat het nog lang niet zo makkelijk is. Duidelijke signalen en zorgen dat de juiste wegdelen doorrijden terwijl jij daar middenin staat.

Vaste keuze

Gezien de opmerking van de gemeente Hoorn zullen de klagers een andere route moeten rijden om de verkeersregelaars te ontwijken, of iets langer geduld moeten hebben dan bij een werkend stoplicht. Wel goed om te vermelden is dat zij daar niet de gehele dag staan, maar voor slechts een korte tijd. Daarna gaan de verkeerslichten weer aan.

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post