Reactie na commotie: ‘Sesh zal zich blijven inzetten voor de Stad Hoorn’

Reactie(s)

HOORN – Via Sociale media was er de afgelopen weken wat commotie ontstaan over de gang van zaken binnen de SESH, Stichting Evenementen Stad Hoorn. Er zouden conflicten zijn binnen het bestuur en veel vrijwilligers zouden zijn weggesloten.

In onderstaand persbericht reageert de nieuwe voorzitter John Mayers namens de SESH op alle aantijgingen.

Sesh zal zich blijven inzetten voor de Stad Hoorn,

Sesh bestaat 10 jaar. Dit jubileum jaar werd groots gevierd op 11 februari 2017. Waarbij we ook de aftredende voorzitter Dhr. F. v. Luit hebben geëerd voor zijn inzet en bedankt o.a. door het overhandigen van een fotoalbum met hoogte punten van zijn persoonlijke fotomomenten binnen de stichting. Beeldmateriaal wat weergeeft waar je als gemotiveerde vrijwilligers met elkaar toe in staat bent. 

Het afscheid kwam voor veel vrijwilligers onverwachts maar de zoektocht werd ingezet naar een nieuwe voorzitter. Dhr. F. v. Luit stelde persoonlijk de nieuwe voorzitter aan in Mevr. Strijdonck in aanloop op zijn afscheid. Sesh had 10 jaar gedraaid met een zeer sterk aanwezig kapitein (voorzitter) aan het roer, een man met een duidelijke visie. Een man die mensen aan zich weet te verbinden. Mevr. Strijdonck , toenmalige nieuwe voorzitter moest in het diepe springen, toen Dhr. F. v. Luit aangaf eerder te willen stoppen.

Er ontstonden er op allerlei fronten onduidelijkheden. De integratie verliep niet zoals gehoopt. Het onderling vertrouwen binnen het bestuur en bij sommige vrijwilligers, werd gaande weg beschadigd en zorgde voor conflicten, hoog lopende emoties en resulteerde in miscommunicatie en tot aan het eind zelfs helemaal geen communicatie. 

Bemiddelingspogingen liepen op niets uit. Het opstappen van de secretaris eind november 2017, heeft ervoor gezorgd dat het toen zittend bestuur van Sesh versterking heeft gezocht en gevonden.
Het nieuwe bestuur met ingang van 1-12-2017- stelt zich aan u voor :

Voorzitter ad. interim John Mayers / 2de Ko van Aartsen
Secretaris Irma Scholten / 2de Ko van Aartsen
Penningmeester Monique Strijdonck / 2de Penningmeester Edwin Kool
Edwin Kool Hoofd verkeerscoördinator
Peter Hendriks Algemeen coördinatie
Gerda Beek Communicatie pr en website

Inhoudelijk willen we niet ingaan op openlijke beschuldigingen op sociaal media door een vriendengroepje van geïrriteerde ex-vrijwilligers, omdat we niet mee gezogen willen worden in een neerwaarts spiraal. Vuile was buiten hangen doet niemand een plezier. We betreuren de gehele gang van zaken en hadden het graag anders gezien.

We willen doorbouwen op de sterke basis (met hier en daar verbeterpunten) van Sesh om ons volledig in te zetten voor onze stad Hoorn. Zijn er vragen benader hiervoor s.v.p. het bestuur van de stichting via ons email adres of post adres en ga een persoonlijk gesprek aan met een welwillend en nieuw bestuur. Want: Sesh zal zich blijven inzetten voor de Stad Hoorn.

Ondertekend namens het hele bestuur:
John Mayers

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post