Reddingbootdag bij Reddingstation Wijdenes

Reactie(s)

WIJDENES – Zaterdag 6 mei organiseert Reddingstation van 10.00 tot 16.00 uur de Reddingbootdag in de vluchthaven van Wijdenes. Reddingbootdag is dé dag voor donateurs om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van Reddingstation Wijdenes en voor nieuwe kennismakingen.

Vrijwilligers

Bij Reddingstation Wijdenes draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 35 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen.

De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die het reddingstation een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag. Want deze donateurs steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

Meevaren

Tijdens Reddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen op de reddingboot. Een unieke en bijzondere ervaring die alleen voor donateurs is weggelegd. Op vertoon van uw boarding pass (deze wordt verspreid onder de donateurs) kunt u aan boord van de reddingboot stappen. Bent u nog geen donateur en draagt u het reddingstation wel een warm hart toe? Dan kunt u ter plekke donateur worden.

Meer demonstraties

Naast de demonstraties en vaartochten wordt er uitleg gegeven door Sterrenwacht Orion over navigatie middels sterren, leert Reddingsbrigade De Streek bezoekers de basistechnieken voor een redding vanaf de wal, kun je bij de brandweer zien hoe zij iemand uit een auto bevrijden, kan er meegereden worden met de quad van het Rode Kruis, verzorgt WEEFF live en radio uitzending en kan je een kijkje nemen in een oude Volkswagen LT Brandweerbus.

Meer informatie over Reddingbootdag is te vinden op www.reddingstationwijdenes.nl

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post