Reddingstation Wijdenes zoekt nieuwe vrijwilligers

Reactie(s)

WIJDENES – Reddingstation Wijdenes is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Daarvoor is het reddingstation een wervingscampagne gestart. “Ben jij tussen de 18 en 45 jaar, een teamplayer en wil je mensen helpen? Dan is dit je kans!”, aldus de campagne ikwordredder.nl.

Reddingstation Wijdenes bestaat op dit moment uit een groep van 25 enthousiaste vrijwilligers, die samen verantwoordelijk zijn voor de hulpverlening op het Markermeer. “Gemiddeld komen we ongeveer 25 keer per jaar in actie op verzoek van de Nederlandse Kustwacht. Daarnaast zijn we preventief aanwezig tijdens diverse evenementen en geven we demonstraties of uitleg bij evenementen.”

24 uur per dag paraat

“Reddingbootbemanning is in principe 24 uur per dag ‘in dienst’. Dit houdt in dat u elk moment van de dag door middel van een pieper kan worden opgeroepen. Het reddingstation heeft daarbij als uitgangspunt dat de reddingboot binnen 15 minuten na een alarmering moet kunnen varen. Dat betekent dat u vanaf uw werk- en/of woonadres binnen dit tijdslimiet aan boord van de reddingboot moet kunnen zijn. Reddingstation Wijdenes heeft hiervoor een speciaal beschikbaarheidssysteem, waarmee vrijwilligers op ieder moment hun beschikbaarheid kunnen wijzigen, zodat de inzetbaarheid gecontroleerd blijft.”

Informatieavonden

Voor mensen die zich aangesproken voelen of meer willen weten worden twee informatieavonden georganiseerd. Deze gaan plaatsvinden in Dorpscafé de Bierstal in Wijdenes (Kerkbuurt 71, Wijdenes) op dinsdag 14 maart om 20:00 uur en woensdag 22 maart om 20:00 uur.

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie op: ikwordredder.nl

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post