Straks reisdocument laten bezorgen op adres naar keuze

Reactie(s)

WESTFRIESLAND – “Twee keer naar het gemeentehuis voor een nieuw paspoort, dat is niet meer van deze tijd”, vindt wethouder Ruud Heijtink van de gemeente Opmeer. Daarom kunnen de inwoners van alle Westfriese gemeenten vanaf 1 september hun reisdocument en rijbewijs veilig laten bezorgen. Bezorgen is mogelijk thuis of op een ander adres in Nederland.

De bezorging gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf. De medewerkers zijn gescreend met een Verklaring omtrent Gedrag. De gemeente levert het reisdocument in een verzegelde envelop aan bij de bezorgdienst.

Bezorgen wordt keuze

Bij de aanvraag van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs geef je aan of je het reisdocument wilt laten bezorgen. Dit kan thuis of op een ander adres. Op het afgesproken tijdstip komt de medewerker van de bezorgdienst aan de deur, stelt de identiteit vast van de aanvragers van het document en opent de verzegeling in aanwezigheid van de aanvrager. Het document wordt net als op het gemeentehuis persoonlijk overhandigd.

Track and trace

Op de dag van bezorging kan men de exacte bezorgtijd volgen. Het is dus niet nodig om lang op het afgesproken adres  te wachten. Bezorgen is mogelijk is heel Nederland, dus ook mogelijk op het werkadres.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post