‘Tegenslag bij het opknappen Blote Bienne pad en Pannepad’

Reactie(s)

OPMEER/MEDEMBLIK – Het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) maakt excuses aan gebruikers van de recreatieve fietspaden het Blote Bienne pad en het Pannepad in de gemeenten Opmeer en Medemblik. Onderhoud aan beide fietspaden is niet goed gegaan en door miscommunicatie is het oplossen daarvan ook vertraagd.

Dit meldt HHNK. “We werken aan het onderhoud van de recreatieve fietspaden het Blote Bienne pad en het Pannepad in de gemeenten Opmeer en Medemblik. Vanwege het landelijke aanzien gebruiken we een kleischelpenmengsel. De kwaliteit van het mengsel blijkt in de toepassing tegen te vallen.”

Het regent volgens HHNK klachten van teleurgestelde recreanten. “Het Pannepad en het Blote Bienne pad blijken onbegaanbaar te zijn voor fietsers. We bieden hiervoor onze excuses aan en doen er alles aan om het voor de zomer goed af te werken. In de tussentijd wordt aangeraden een andere fietsroute te kiezen.”

Kleischelpenmengsel

Het Blote Bienne pad en het Pannepad in de gemeenten Opmeer en Medemblik zouden worden opgeknapt met een mengsel van kleischelpen. De werkzaamheden werden verricht door de eigen onderhoudsdienst. “Te laat merkte de opzichter dat de kwaliteit van het materiaal te wensen over liet. Door miscommunicatie duurde het lang voordat inzicht in de situatie ontstond.”

Inmiddels is het ergste puin verwijderd, maar moet er nog een extra afwerking gedaan worden door het aanbrengen van een fijner laagje schelpenmengsel. “Waarna de natuur zijn werk kan doen; regen zorgt ervoor dat het schelpenkleimengsel kan uitharden. Als de regen te lang uitblijft gaan we de natuur een handje helpen met een tankwagen.”

Excuses

“Het opknappen van de beide karakteristieke paden duurt helaas veel langer dan gewenst. Het is jammer dat het pad voor fietsers zo lang onbegaanbaar is. We bieden de betrokkenen excuus aan. Naar verwachting kan het fietspad voor de zomer weer volop gebruikt worden.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post