Tevredenheid na open dag St. Michaëlskerk in Blokker

Reactie(s)

HOORN –  De open dag van zondag 26 maart in de St. Michaëlskerk in Blokker is volgens de organisatie meer dan geslaagd. Niet alleen trokken ruim 500 inwoners uit Blokker en omgeving naar de kerk voor de gezellige muziek en lekkere hapjes en drankjes. Maar liefst € 2.750,- werd op deze eerste crowdfundingsdag opgehaald. Een mooi begin van de benodigde € 25.000,- voor restauratie van het sterk verouderde leistenen dak.

In 2013 kocht Stichting Stadsherstel Hoorn de monumentale kerk in Blokker en restaureerde in 2014 de voorgevel en plaatste een reconstructie van de torenspits. Deze zomer start de tweede restauratiefase: zowel het interieur als het leistenen dak worden gerestaureerd. Maar liefst 26.000 leien zullen er nodig zijn om het dak geheel te kunnen vervangen. 2.500 leien liggen er echter zo slecht bij, dat deze in ieder geval moeten worden vervangen, om erger te voorkomen. Met het ophalen van het bedrag van €25.000,- via crowdfunding, kan Stichting Stadsherstel Hoorn in ieder geval deze slechte leien vervangen en starten met de restauratie van het dak.

Kunt u wat ‘leie’?

Voor het eerst in ruim 40 jaar gingen de deuren van de kerk op zondag weer open. Ondanks het mooie weer liep de kerk al snel vol met muziekliefhebbers én erfgoedliefhebbers. De band Kick Off, de Old Time String Band en Tim Knol trokken volop muziekliefhebbers! Maar de erfgoedliefhebbers kwamen toch echt om de St. Michaëlskerk uit 1852 een warm hart toe te dragen. Vanaf € 10,- per lei kon er al een bijdrage geleverd worden. Minimaal 100 supporters van de crowdfundingsactie doneerden zondag totaal € 2.750,- door het adopteren van leien.

Het bedrag zal gestort worden op het crowdfundingsplatform Voor je Buurt, waar de actie nog doorloopt tot begin juni. Iedereen die ook wil bijdragen aan de restauratie van het leistenen dak, kan vanaf nu een lei adopteren via dit platform via de link www.voorjebuurt.nl/campaigns/stmichaelskerk.

Samen bouwen

Stadsherstel Hoorn hoopt er samen met de inwoners van Blokker en alle erfgoedliefhebbers in te slagen het benodigde bedrag op te halen. Zo kan er samen gebouwd worden aan een veilig en waterdicht dak die dit prachtige historische erfgoed meer dan verdient. En als straks de St. Michaëlskerk er in volle glorie bijstaat, mag Blokker weer trots zijn op haar kerk!

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post