Uniek EK Traplopen door de Drommedaris van Enkhuizen

Reactie(s)

ENKHUIZEN – Driekwart van de werkende Nederlanders wordt niet door hun werkgever gestimuleerd om de trap te nemen. Vaak wordt er op de werkvloer voorkeur gegeven aan het gebruik van de lift. Dat blijkt uit een onderzoek van GfK dat Het Nationale Diabetes Fonds liet uitvoeren in het kader van de Nationale Traploopweek. In Enkhuizen grijpen zij dit aan om een EK traplopen in de Dromendaris van Enkhuizen te organiseren op zaterdag 25 maart.

Kampioen zitten

“Nederland is Europees kampioen zitten. Werknemers zitten gemiddeld 7,1 uur per werkdag”, aldus Hanneke Dessing, directeur van Het Diabetes Fonds. Het stimuleren van traplopen bij werknemers, zou na twaalf weken al een positief effect op fitheid, gewicht en bloeddruk hebben. Met traplopen worden gemiddeld zo’n 10 calorieën per minuut verbrand.

Traplopen is dus gezond. De organisatie van het EK traplopen 2017 helpt je daarbij. “Wil je de eerste stap zetten? Schrijf je dan voor het EK traplopen op 28 maart via deze link.” https://registration.mylaps.com/ek-traplopen/

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post