Volop activiteiten met Waterweken in historische haven Hoorn

Reactie(s)

HOORN – Ook dit jaar is Hoorn de afsluitende gemeente van de Westfriese Waterweken. Op 7, 8, 9 en 10 september komt er volop sport, nautiek, culinair en muziek in waterrijke deel van historisch Hoorn.

De organisatie, in handen van Fletcha Eventures, komt dit jaar wederom met een spectaculair, culinair en muzikaal programma op de proppen. De organisatie vertelt: “De gemeente Hoorn streeft verbinding na tijdens de Waterweek Hoorn en wij springen met ons programma voor 2017 hier volledig op in. De editie van 2017 staat dan ook in het teken van verbinding en verbroedering met de lokale middenstand, het actieve Hoornse waterleven en lokale horeca uitbaters. Dat past precies bij onze visie en onze ambitie met dit evenement.”

Programma

De Waterweek Hoorn 2017 start op donderdag in de avond met Hoorn at Light, een lichtjestocht per boot in samenwerking met de Watertaxi Hoorn. De overige dagen bestaat het programma elke dag uit een vaste kern activiteiten; de Grootste Gebruikte Botenbeurs van Nederland, diverse straatmuzikanten spelen op en rond de binnenhaven, de Nautische markt waar alles wat maar iets met water te maken heeft gekocht kan worden, het Sup Spirit Waterpark, Activiteiten van de Halve Maen en het Varend Erfgoed. Nieuw dit jaar op vrijdag  is het spectaculaire Fiets ‘m d’r over, dit is een samenwerking met de Ronde Tafel.

De video promo van de organisatie met op het eind het programma overzicht.

Zaterdag en zondag

Zaterdag zijn er, buiten de vaste dagelijkse activiteiten, het unieke Wijnfestival Hoorn en de Drakenbootrace. Zondag staat naast de vaste onderdelen het Shantyfestival, het Open Waterzwemmen, het Kindervertier en het Wijnfestival Hoorn op het programma. Nieuw dit jaar is Swim to Fight Cancer.

Alle activiteiten vinden op en rond de oude binnenhaven van Hoorn plaats. Op zowel het Baatland, Oude Doelenkade, Veermanskade, Korenmarkt, WSVH en Oostereiland zijn tal van activiteiten voor jong en oud te vinden.

Informatie en inschrijving

Voor de Drakenbootrace is inschrijving nodig, dit kan via info@fletcha.nl. Voor het Wijnfestival Hoorn zijn kaarten te verkrijgen via www.wijnfestivalhoorn.nl. De overige activiteiten hebben allemaal gratis entree. Voor meer informatie over het programma kijk dan op www.waterweekhoorn.nl.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post