Wethouders Opmeer leggen functie neer

Reactie(s)

OPMEER – De drie wethouders van de gemeente Opmeer hebben donderdagavond tijdens de gemeenteraad hun functie neergelegd. Wethouder Hendrik Stoker miste steun vanuit zijn partij VVD en legde zijn functie daarom neer. Wethouders Elly Deutekom-Muntjewerff en Ruud Heijtink legden daarop ook hun functie neer.

Stoker miste in het agenda item Vaststelling bestemmingsplan ‘Herziening Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek 2017′ de steun van zijn eigen partij. “Ik heb moeten constateren dat mijn eigen partij mij niet meer steunt. Dat laat mij geen andere keus om mijn functie te beschikking te stellen.”

Verder

Burgemeester Nijpels riep na de rondvraag bij de sluiting op om te genieten van de kerst, maar wellicht nog eens goed over dingen na te denken, “Uw opdracht is dat u op zoek moet naar nieuwe wethouders. En we moeten naar de 21e maart toe dat mensen kiezen op basis van inhoud en niet op emotie.” Het sloot af met de woorden; “Vanavond zijn er geen winnaars.”

Audio

Het desbetreffende moment dat wethouder Stoker zijn functie neerlegt en waarop de andere wethouders volgens is hieronder te beluisteren. Dit wordt afgesloten met de woorden van de burgemeester tijdens het slot over het kerstreces en de voortgang daarna.

Audio uit de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Opmeer via opmeer.nl

.. Later meer …

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post