Fietsen met Peter in Ronde van Spanje: Deel 3 het begin, Nimes – Nimes

Reactie(s)

REGIO – Zaterdag is de Ronde van Spanje begonnen met daarin twee Westfriezen. Jetse Bol uit Avenhorn en Peter Koning uit Venhuizen. Met Koning blikken we vooruit en terug op deze tot de top3 behorende wieleretappes. Dit in samenwerking met Fietsen met Peter.

Vandaag, deel 3: het begin, Nimes – Nimes (13,7 kilometer, ploegentijdrit)

De Vuelta is vandaag gestart met een ploegentijdrit van 13,7 kilometer in en rondom de Franse stad Nimes. De Vuelta start dit jaar voor het eerst op Franse bodem, niet zo vreemd want de organisatie van de Vuelta is sinds enkele jaren in handen van de A.S.O., de organisatie van o.a. de Tour. Om 17.30 uur mocht het Manzana-Postobon Team team van, mede Westfries, Jetse Bol de Vuelta openen. Voor Peter startte de Vuelta om 17.46 uur. Peter vertelde voor de start; “Ik heb gisteren onwijs genoten van de ploegpresentatie. Heel veel bekenden gezien en een unieke ervaring rijker. Het is verder ontzettend leuk dat wij veel zoveel complimenten krijgen over onze kleding, die valt hier zeer goed in de smaak”.

Dat de Vuleta voor Aqua Blue heel speciaal is, bleek uit een tweet die het team plaatste vlak voor de race; “5,4,3,2,1 – history made” viel er te lezen. Ondertussen genoot ook John, de vader van Peter, volle bak. Hij plaatste op Instagram een foto samen met Filemon Wesselink en stond verder op de overige foto’s zo trots als een pauw. Na de ploegentijdrit werd er uiteraard een biertje gedronken op Peter zijn eerste Vuelta. Waar ze dat deden? U raadt het al, in een Ierse pub.

Peter reed met zijn team een degelijke tijdrit, met een tijd van 16.36 werden ze, in een race gewonnen door BMC Cycling Team, dertiende. Peter: “Het was onwijs gaaf om hier te starten, ik voelde mij goed, ik had er ontzettend veel zin in. Na een voorbereiding van twee rondjes over het parcours, werd de tactiek bepaald. De ploegentijdrit ging volgens plan, met een dertiende plaats zijn wij tevreden, mede omdat wij ‘veilig’ hebben gereden en niet als een gek te veel risico’s hebben genomen. Natuurlijk reden we wel vol gas. Het is jammer dat we net buiten de top 10 vallen, maar ons hoor je vandaag niet klagen”. De kop is er af, Peter over zijn eerste Vuelta kilometers; “Ik besef mij goed dat ik mag starten in een onwijs gave wedstrijd, ik kreeg kippenvel toen ik de Arena (deel van het parcours) binnen reed”.

De eerste winst is overigens binnen voor Peter, hij wint namelijk de eerste leiderstrui in het klassement voor de beste Westfries. Grappig om te horen, was het feit, dat zelfs de NOS Sport tijdens de live uitzending, bij de start en finish van Peter hier aandacht aan besteedde. Jetse Bol, zijn grootste en tevens enigste tegenstander, werd vandaag op 15 seconden gezet, Peter (lachend): “Het staat 1 – 0, het doet er eigenlijk niet toe, want het was een teamstrijd.”

Voor Peter was vandaag een hele mooie dag, een dag die hij niet snel zal vergeten, Peter: “Ik voel mij goed, ben aan het genieten en ga knallen deze Vuelta”.

Morgen staat er een rit van maar liefst 203,4 kilometer van Nimes naar Gruissan op het programma. Peter over de dag van morgen: “Morgen staat er een vlakke etappe op de planning, met waarschijnlijk wel wat wind, dus wie weet ontstaat er waaiers. Wij bereiden ons met name voor op een sprint met onze sprinter; Adam Michael Blythe. Maar wij zullen ook strijden voor de kopgroep, dit zodat wij niet hoeven te werken om de kopgroep terug te halen”.

Hasta mañana!

Positie etappe: 13de (ploeg)
Positie klassement: 78ste
Westfries klassement: 1ste

– MB

Tijdens de La Vuelta zullen wij elke dag even babbelen met Peter, het verslag hiervan is te lezen op de Facebookpagina: Fietsen met Peter. Vragen aan Peter kunnen gesteld worden door middel van een reactie op de dagverslagen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post