Bordjes Enigmahuis uit Wilhelminaplantsoen gestolen

Reactie(s)

ENKHUIZEN – Een van de bewegwijzeringsbordjes in het Wilhelminaplantsoen is al voor de tweede keer binnen vier weken gestolen. Vrijdag 10 november werd het nieuwe bordje door Mayflower geplaatst. Woensdag constateerde Monique van der Heijde van Welwonen dat slechts de beugeltjes er nog hingen.

Het Enigmahuis is nu bijna tien maanden open in de Witte Schuur in het Wilhelminaplantsoen en sinds september ook in de Drommedaris. Veel mensen komen er wekelijks. Dit zijn mensen die alleen of eenzaam zijn, geheugenproblemen hebben, eerste verschijnselen van alzheimer of dementie hebben en (toekomstige) mantelzorgers.

‘Wie doet nou zoiets?’

Monique van der Heijde: “Voor onze doelgroep is bewegwijzering van cruciaal belang. We zijn tenslotte een dementievriendelijke gemeente. Blijkbaar zijn er personen die onze bordjes stelen. Het is te gek voor woorden, wie doet nou zoiets?”

Voor de tweede keer heeft Monique aangifte bij de politie gedaan. “Bordjes zijn duur, zeker als je ze moet betalen met gemeentesubsidie. We hopen dat mensen die iets gezien hebben, wat leidt tot de opsporing van een of misschien wel beide bordjes, contact opnemen met de politie”, aldus Monique van der Heijde.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post