Burgemeester Baas van Enkhuizen stopt ermee (video)

Reactie(s)

ENKHUIZEN – Burgemeester Jan Baas heeft dinsdagavond bekend gemaakt af te treden op 2 januari 2018. Dit maakte hij bekend na afloop van de vergadering van de Raad.Burgemeester Baas heeft in een reactie zijn argumenten voor het stoppen. “Zoals veel mensen gebruik ook ik mijn vakanties voor persoonlijke reflectie. Dat heb ik ook tijdens mijn afgelopen vakantie gedaan. Ik wil u deelgenoot maken van de uitkomst daarvan en hoe ik daartoe gekomen ben.”

“Ik ben tot de conclusie gekomen dat het na 14 jaar tijd is voor een nieuwe stap. Daarna heb ik nagedacht over de timing: wat is daarin het beste voor Enkhuizen? Ik denk januari: met de verkiezingen, een nieuwe raad en daarmee een nieuw college in zicht is dit het juiste moment om het stokje over te dragen. Mijn vervanger heeft op die manier de kans zich nog voor de verkiezingen in te werken en daarmee in de politiek van Enkhuizen een volledig nieuwe start te maken.”

“Ik heb 4 weken geleden de commissaris van de Koning, dhr. Remkes hiervan op de hoogte gebracht. Mijn ontslagbrief ligt al bij de Zijne Majesteit de Koning.”

“Aan alle Enkhuizers wil ik alvast zeggen: grote dank voor de afgelopen 14 jaar! Ik heb dit ambt met heel veel plezier in uw stad bekleed. Enkhuizen is een prachtige gemeente waar altijd iets gebeurt en ik heb mij dan ook geen seconde verveeld.”

De tekst gaat door onder deze video

Afscheid

Natuurlijk hoort bij stoppen ook een afscheid. “De komende periode komt er genoeg momenten om velen van uw persoonlijk de hand te drukken en terug te blikken op de samenwerking.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post