Overvallers Hem ook verdacht van overval in Lelystad

Reactie(s)

HEM – Op dinsdagavond werd een overval gepleegd op een woning aan de Hemmerbuurt in Hem. Bij de overval raakte een 75-jarige man gewond. Het slachtoffer werd voor behandeling van de verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 18.45 uur kreeg de politie melding van de overval. Ter plaatse bleek dat het slachtoffer samen met zijn partner thuis was toen er aan de voordeur werd gebeld. Toen de man open deed, werd de deur meteen naar binnen geduwd en kwamen er twee mannen binnen. Het slachtoffer werd direct door de eerste dader op zijn hoofd geslagen. Er ontstond een worsteling, maar het slachtoffer kon zich niet voldoende verweren tegen de overvaller. Onder bedreiging met een wapen moest hij zijn autosleutels afgeven.

Lelystad

De daders zijn er vandoor gegaan in de personenauto van het slachtoffer, een grijze Volvo V40 met in het kenteken de cijfer-lettercombinatie -213-Z. Vermoedelijk zijn zij vetrokken richting Enkhuizen en vervolgens via de dijk naar Lelystad. Hier werd omstreeks 19.10 een overval gepleegd op een pompstation aan de Wigstraat waarbij waarbij dezelfde auto werd gezien.

Tips overval Hem

De politie is op zoek naar getuigen van de overval. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post