Lyme patiënten Doreen (Hoorn) en Alissa (Wervershoof) starten crowdfunding

Reactie(s)
WERVERSHOOF – Alissa uit Wervershoof heeft de ziekte van Lyme. Een stamcellenbehandeling in Duitsland kan haar helpen. Daarvoor is een doneeractie gestart. Ook Doreen van Bale bepaald de ziekte lyme haar leven. Hieronder de beide verhaal die via doneeractie.nl zijn gedeeld als crowdfunding.

Steun Alissa

Het begon allemaal 22 jaar geleden: Alissa was acht jaar. Een dagje wandelen in het bos bleek een tekenbeet tot gevolg te hebben. Destijds is de teek verwijderd met een tekentang. Alissa: “Mijn ouders hebben verder geen actie ondernomen, omdat er toen zo weinig bekend was over de ziekte van Lyme. Ik ben inmiddels al vijf jaar ziek en de laatste tijd gaat het steeds slechter met me.”

De eerste lichamelijke klachten kreeg Alissa in haar pubertijd. Veel onderzoeken hadden een negatieve uitslag, tot vijf jaar geleden. Alissa werd zo ernstig ziek dat ze bij een arts kwam die deze vraag stelde: “Ben je weleens gebeten door een teek?” Het kwartje viel en na onderzoek kreeg ze een positieve uitslag op de ziekte van Lyme. De bacterie van de ziekte, genaamd ‘Borrelia’, heeft al die tijd het immuunsysteem van Alissa kapotgemaakt.

Jarenlang ziek
Alissa: “Ik ben al vijf jaar ziek en heb al veel behandelingen gehad. Reguliere en alternatieve behandelingen, maar het heeft tot nu toe niet geleid tot waar we op hoopten.” Alissa brengt de dagen op bed of op de bank door en ze komt niet meer buiten. Het verdragen van licht en geluid wordt steeds moeilijker en ze heeft ontzettend veel pijn. “Ook bezoek ontvangen wordt steeds moeilijk voor mij, omdat ik al gauw te veel prikkels binnenkrijg.”

Kinderen krijgen, werken, reizen, een dagje uit. Dat zit er allemaal niet in, maar er is hoop: in Duitsland bestaat er een levensreddende behandeling tegen de ziekte van Lyme. Helaas wordt deze behandeling niet vergoed door de verzekering.

Stemcellenbehandeling in Frankfurt
Zonder deze behandeling in Duitsland blijft Alissa voor de rest van haar leven ziek en kan het haar uiteindelijk zelfs fataal worden. Dit is de laatste kans op herstel. De stamcellenbehandeling en drie weken verblijven in een kliniek in Frankfurt (Duitsland) kost €30.000,-.

Eerdere donaties zijn gestopt in alle behandelingen, die Alissa helaas niet hebben geholpen. We willen je daarom vragen dit bericht te delen met vrienden, familie en kennissen. We zijn ontzettend blij en dankbaar met elke euro.

Het verhaal van Alissa is ook te lezen via haar ‘blog’. Haar doneeractie pagina is https://www.doneeractie.nl/steun-alissa-in-haar-strijd-tegen-lyme/-5156.

Steun Doreen

Doreen van Bale uit Hoorn zit nu door haar ziekte vast in huis, aan het bed of aan de bank gebonden, elke dag morfinehoudende pijnstillers en spierverslappende medicatie moet slikken om het leven wat dragelijker te maken. De ziekte van Lyme kwam bij Doreen naar voren tijdens de zwangerschap.

De ziekte van Lyme is slopend, het begint op de achtergrond, maar is binnen no-time op de voorgrond getreden in de vorm van pijn en vermoeidheid, de ziekte bepaald je leven.

“Doreen wilt niets liever dan een normaal leven leiden met haar zoontje en echtgenoot, weer normale dingen kunnen doen zoals wandelen, weer rustig kunnen slapen, het liefst weer aan het werk waar ze veel van genoot, maar dit gaat niet. Buiten huis is Doreen aan een rolstoel gebonden en ze kan bijna geen prikkels verdragen, waardoor ze de meeste tijd van de dag door moet brengen in een donkere slaapkamer.”

“We hebben veel geprobeerd, maar niets mocht tot nu to baten. Het enige wat op dit moment uitkomst kan bieden is het veelbesproken stamceltherapie. Deze therapie is erg prijzig, maar heeft een 80 tot 85% kans dat het de ziekte van Lyme geneest door het imuumsysteem opnieuw te starten. Met dit bedrag kunnen wij de stamceltherapie bekostigen en de behandeling die erna komt.”

Doneren kan via doneeractie.nl of rechtstreeks via NL82RABO0329704877 ter name van Doreen van Bale – Bouwman, onder de vermelding van “Donatie”.

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post