Burgemeester en wethouder aan het werk in supermarkt

Reactie(s)

DE GOORN/OBDAM – De gemeente Koggenland doet mee aan de landelijke actieweek ‘NIX zonder ID’. Deze actieweek vindt plaats van 7 tot en met 14 september. Zij kiezen ervoor om de burgemeester en de wethouder actief in te zetten in de bewustwording van het controleren van je ID.

Zo neemt op zaterdagavond 9 september burgemeester Posthumus plaats achter de kassa bij de Deen in Avenhorn en wethouder Bijman bij de Deen in Obdam. Op zondagmiddag 10 september is wethouder van de Pol te vinden achter de bar bij sportvereniging Apollo in Hensbroek. Zij vragen jongeren de ID kaart te tonen op het moment dat zij alcohol willen kopen. Ook vragen zij aandacht voor de norm NIX 18 van zowel alcoholverstrekkers als ouders en andere inwoners.

‘Niet voor nix’

Sinds 1 januari 2014 is het verboden om alcohol te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Dit geldt voor alle verstrekkers, van supermarkten tot de sportkantines. Ook zijn jongeren onder de 18 jaar strafbaar als ze alcohol bij zich hebben in openbare ruimtes. Die leeftijdsgrens is er niet voor niks. Alcohol is schadelijk voor de gezondheid en kan de ontwikkeling van de hersenen van jongeren onder de 24 jaar flink beschadigen. Hiervan merk je pas later het effect. Daarom is het naleven van de norm NIX 18, een zaak van ons allemaal!

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post