Fietsen met Peter in Ronde van Spanje: Deel 19 Rusten en voorbereiden voor de tijdrit

Reactie(s)

REGIO – In de Ronde van Spanje rijden twee Westfriezen mee. Jetse Bol uit Avenhorn en Peter Koning uit Venhuizen. Met Koning blikken we vooruit en terug op deze tot de top3 behorende wieleretappes. Dit in samenwerking met Fietsen met Peter.

Deel 19: Rusten en voorbereiden voor de tijdrit

Rustdag

Vandaag stond de tweede rustdag op het programma. Iets waar veel renners, tijdens deze zware Vuelta, snakkend naar uitkeken. De Vuelta, die uiteraard nog niet is beslist, ligt volledig in handen van Team SKY PRO Cycling. Kopman Chris Froome lijkt zijn eerste Vuelta overwinning te gaan pakken, echter kan er nog veel gebeuren in de laatste week, wie weet kan Wilco Kelderman nog verassen en het de Brit lastig maken. Peter over zijn eerste twee Vuelta weken; “De afgelopen twee weken heb ik ervaren als een super mooie ervaring, natuurlijk heb ik ontzettend afgezien, maar als ik de positieve punten moet afwegen tegen de negatieve, dan wint het positieve ruim”.

Voor Peter was het vandaag een rustige dag, Peter; “Vandaag lekker gegeten en een goede massage gehad. Verder het parcours voor de tijdrit van morgen verkent. Het parcours is een stuk lastiger dan er op papier staat beschreven, maar dat is niet iets nieuws in de Vuelta. Het is een glooiend parcours, heel technisch met afdalingen en dan op het einde een supersnel stuk richting de finish”.

Morgen is voor Peter dus een belangrijke dag, er staat een vlakke tijdrit op het programma van Circuito de Navarra naar Logroño van 40,2 km lang. Tijdrijden is een van Peter zijn specialiteiten en een top 20 positie is het doel, Peter over morgen; “Ik voel mij goed en ik heb erg veel zin in de tijdrit. Ik ga kijken hoe ver ik kan komen tussen al de grote mannen. Het is een mooie kans om mijzelf te laten zien, ik voel geen druk dus dat zit wel goed”.

Hasta mañana!

Positie klassement: 156ste op 3.35.06

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post