Fietsen met Peter in Ronde van Spanje: Deel 8 Mij hoor je niet klagen

Reactie(s)

REGIO – In de Ronde van Spanje rijden twee Westfriezen mee. Jetse Bol uit Avenhorn en Peter Koning uit Venhuizen. Met Koning blikken we vooruit en terug op deze tot de top3 behorende wieleretappes. Dit in samenwerking met Fietsen met Peter.

Deel 8: Mij hoor je niet klagen

Etappe 6: Vila-Real – Sagunt (204,4 kilometer, bergetappe).

Vandaag stond er wederom een heuvelachtige rit op het programma, de etappe had maar liefst 5 klimmetjes, 4 van de derde categorie en 1 van de tweede categorie. Peter zei gisteren over vandaag: “Morgen weer een lange dag, met een heuvelachtig terrein. Opnieuw een grote kans voor een kopgroep om te strijden voor een overwinning. Dit keer is de aankomst vlak, dit betekent dat Sky Pro Cycling Team zich minder zal gaan bemoeien met het laatste gedeelte van de rit. Het is een mooie kans om mee te zitten en wie weet lukt het mij morgen, ik ga er in ieder geval weer alles aan doen”.

De etappe werd gewonnen door Tomasz Marczyński, de rode trui hangt ook na vandaag om de schouders van Chris Froome. Peter over de etappe van vandaag; “Het was weer een lastige warme dag. Voor de etappe had de ploegleiding mij aangewezen om te proberen in de kopgroep te zitten. Ik heb in het begin continu voorin het peloton gezeten, ik heb een aantal keren geprobeerd om mee te springen. Het is een enorme loterij om op het juiste moment te springen, na 45 minuten was er uiteindelijk een groep weg en daar zat ik helaas niet bij. Achteraf was een dag in de kopgroep voor mij ook wel heel lastig geweest. ”.

Voor Peter was vandaag een uitputtende dag, Peter; “Ik voelde mij goed, maar de rit was wel een enorme uitputtingsslag. Continu een enorm tempo in het peloton, dit omdat Sanchez in de kopgroep zat en die wilde ze niet laten rijden”. Peter lachend; “Ik was niet de enige dit het hard vond gaan, het hele peloton liep te klagen over de enorme snelheid. Ik voel mij gelukkig relatief nog goed, helemaal ten opzichte van al die andere renners die ik hoor klagen ”. Peter verteld verder; “Het is niet dat het zo hard ging dat renners moesten lossen, maar het was gewoon ontzettend oncomfortabel en dan duurt een dag lang”. Voor de start kwam Filemon Wesselink nog even een praatje met Peter maken; “Ook al begon hij over voetbal, het blijft leuk om aandacht te krijgen, dat is bij de andere koersen wel anders”.

Er wordt in het wielrennen altijd veel gediscussieerd over de oortjes (communicatie tussen de ploegleiders en de renners) die de wielrenners gebruiken tijdens de koers. Peter over de oortjes; “Er wordt op belangrijke momenten in de wedstrijd aangegeven dat wij, de renners, moeten opletten. Bijvoorbeeld bij gevaarlijke bochten, wanneer de volgende klim is en wanneer er bidons gehaald moeten worden. Verder worden de oortjes gebruikt om een lekke band door te geven of wanneer de ploegtactiek wijzigt of niet goed wordt uitgevoerd. Ook wordt er doorgeven wanneer er iemand aanvalt en wij hier op moeten inspringen, dit vind ik overigens geen goede toevoeging op de wedstrijd. Onderling tussen de renners wordt er amper gepraat, het is met name de communicatie, tussen ons, de renners, en de ploegleiding”.

De vader en moeder van Peter zijn ook nog steeds in de Vuelta aanwezig. Het was mooi om te zien dat John helpt waar hij kan, zo was er op de live tv beelden te zien dat vader John op een van de beklimmingen namens Aqua Blue Sport bidons uitdeelde.

Morgen staat er een glooiende rit op het programma, wederom erg lang, 207 kilometer van Llíria naar Cuenca. De etappe kent 3 klimmetjes. Peter over de dag van morgen: “Ik verwacht een kopgroep, ook al is de kans aanwezig dat het uitdraait op een sprint. Het hangt met name van Quick-Step Floors Cycling Team af, die hebben het meeste baat bij een sprint. Ik kijk er waar naar uit en heb er weer lekker veel zin in”.

P.S. morgen maken we de winnaar bekend van het Aqua Blue Sport wielershirt, wil je nog een kans maken? Deel dan het desbetreffende bericht en geef in een reactie aan, waarom jij moet winnen.

Hasta mañana!

Positie etappe: 165ste op 23.11
Positie klassement: 185ste op 1.04.39

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post