Fietsen met Peter in Ronde van Spanje: Deel 9 Benen van beton

Reactie(s)

REGIO – In de Ronde van Spanje rijden twee Westfriezen mee. Jetse Bol uit Avenhorn en Peter Koning uit Venhuizen. Met Koning blikken we vooruit en terug op deze tot de top3 behorende wieleretappes. Dit in samenwerking met Fietsen met Peter.

Deel 9: Benen van beton

Etappe 7: Llíria – Cuenca (207 kilometer, bergetappe).

Vandaag stond er een glooiende rit op het programma, wederom erg lang. De etappe kende 3 klimmetjes. Peter gisteren over vandaag: “Ik verwacht een kopgroep, ook al is de kans aanwezig dat het uitdraait op een sprint. Het hangt met name van Quickstep af, die hebben het meeste baat bij een sprint. Ik kijk er weer naar uit en heb er weer lekker veel zin in”.

De etappe werd gewonnen door Matej Mohorič. Het was knap om te zien dat Jetse Bol ook weer in de kopgroep zat. Bol kwam wederom dichtbij de rode trui, op de streep hield Chris Froome net aan genoeg over. Bol staat nu knap zevende in het klassement op 49 seconden van Froome. Voor Peter was vandaag een zware dag, Peter; “Vandaag was weer een nieuwe kans, maar helaas voelde ik mij niet super. In de neutrale zone reed ik helemaal vooraan om direct mee te springen voor de kopgroep. Echter op het moment dat we van start gaan, valt een ploegmaat van mij. Door dat hij viel stelde ze de start uit en reden we 10 minuten geneutraliseerd door. Gelijk daarna werd er vol gas gekoerst op het klimmetje, er reden acht man weg en ik probeerde mee te springen. Op het moment dat ik sprong liepen mijn benen volledig vol, vooral mijn bovenbenen. Het leek net of ik gisteren de hele dag bij mijn broertje Frank Koning (personal trainer van beroep bij Koning Training) in de sportschool volle bak te zware beenspieroefeningen had gedaan, een ontzettend spierpijn gevoel. De rest van de dag was zwaar, de kopgroep reed rap weg en in het peloton werd het tempo hoog gehouden. Vandaag waren er bijna 2700 hoogtemeters voor de zoveelste dag achter elkaar, heel veel klimmen en daardoor was het pijn lijden tot aan de finish. Het was voor mij de eerste dag dat ik echt last van mijn benen had. Onderweg sprak ik een aantal Belgen zoals; o.a. Yves Lampaert (ritwinnaar deze Vuelta), die hadden allemaal hetzelfde gevoel, het gevoel van brandende bovenbenen. Het is en blijft een mooie maar zware koers, maar wanneer je jongens als Rafał Majka hoort klagen over het moordende tempo en wanneer jongens uit de top van het Le Tour de France klassement aangeven dat er in de Vuelta harder wordt gekoerst dan de Tour, dan weet je genoeg”.

Afgelopen week kon iedereen mee doen met een door ons opgezette winactie, uit alle deelnemers heeft Peter een winnaar gekozen, Peter legt uit; “Ik wil iedereen bedanken voor alle leuke reacties, dit doet mij ontzettend goed en geeft mij moraal. Omdat ik niet kon en kan kiezen heb ik geloot, die wanneer is: Henk Rustenburg”.

Morgen staat er een wederom een glooiende rit op het programma, ook deze etappe is rond de 200 kilometer, 199,5 km om precies te zijn en gaat van Hellín naar Xorret de Catí. De etappe kent drie klimmetjes, twee van de derde categorie en eindigt met een muur van de eerste categorie. Peter over de dag van morgen: “Ondanks de zware benen van vandaag, voel ik mij nog steeds fit. Alle energie die ik gebruik, krijg ik in deze zware koers niet zomaar terug. Het is voor mij soms wat minder attractief om niet vooraan mee te kunnen rijden, maar mijn kans komt echt nog wel, wie weet in de etappe van morgen”.

Hasta mañana!

Positie etappe: 159ste op 17.40
Positie klassement: 181ste op 1.11.40

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post