College: Plafond vergunningen en parkeernorm van O

Reactie(s)

HOORN – Dinsdag 30 januari neemt de Hoornse gemeenteraad een besluit over een mogelijke oplossingen voor de parkeerdruk en ontwikkeling van de binnenstad. Eerdere besluitvorming voor bouwen zonder parkeervergunning werd uitgesteld.

Parkeren binnenstad

De raad neemt een besluit over de oplossing voor de relatie tussen de ontwikkeling van bouwlocaties in de binnenstad en de relatie met de huidige parkeernorm aan bod. De druk op parkeerplaatsen voor vergunninghouders is door de jaren heen te hoog geworden, omdat het aantal bewonersvergunningen niet aan een maximum is gebonden. Tegelijkertijd kan de bouw van nieuwe woningen nu niet doorgaan als er geen mogelijkheid is om op eigen terrein te parkeren. Het is dan namelijk verplicht om dan in de openbare ruimte een parkeerplek te realiseren.

Om de woningbouw te stimuleren en de parkeerdruk in de binnenstad aan te pakken, legt het college B en W een aantal mogelijke oplossingen aan de gemeenteraad voor. Het college adviseert een plafond voor het aantal parkeervergunningen voor bewoners in te stellen en een parkeernorm van 0 te hanteren. Zo loopt de parkeerdruk niet verder op en kunnen bouwplannen uitgevoerd worden. Er komt dan een wachtlijst voor nieuwe vergunningaanvragen, maar het college verwacht dat deze beperkt zal zijn.

Aardgasvrij bouwen

Ook buigt de raad zich over een voorstel om in Hoorn te kiezen voor aardgasvrije nieuwbouw. Dit om een belangrijke stap te zetten in de energietransitie. Het voorstel vloeit voort uit een motie van de Hoornse gemeenteraad. In mei 2017 vroeg de raad in een motie om te onderzoeken bij welke nieuwbouwprojecten de gasaansluiting kan vervallen. In fase 5 van de Bangert Oosterpolder wordt al geen aardgasnet meer aangesloten op woningen.

Raad beslist

De raadsvergadering van dinsdag 30 januari 2018 start om 20:00 uur in de raadszaal van het stadhuis in Hoorn. Alle publiek is uiteraard weer van harte welkom. De vergadering is ook live te volgen, of later terug te kijken via http://bit.ly/2eqGUjc, of volg de vergadering live op Twitter, via @RaadHoorn. De raadsstukken zijn te vinden op www.hoorn.nl/raadsinformatie. De vergadering start om 20.00 uur in de raadszaal van het stadhuis aan de Nieuwe Steen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post