HOORN – Na een succesvolle start gaat de Westfriese Uitdaging begin september een extra grote uitdaging aan: het inrichten van het clubhuis van Reddingsbrigade De Streek in Stede Broec. Een veelomvattende aanvraag die daarom de titel Uitdaging-XL heeft gekregen.
In de afgelopen maanden heeft de Westfriese Uitdaging al meer dan 40 maatschappelijke organisaties in Westfriesland blij gemaakt met spullen ingebracht door bedrijven uit de regio. Maar de Westfriese Uitdaging kan en wil meer. De aanvraag van Reddingsbrigade Stede Broec kwam precies op het goede moment.
De vorderingen van deze Uitdaging-XL en de openstaande lijst met wensen is te vinden op www.westfrieseuitdaging.nl.
Uitdaging voor Reddingsbrigade
Na 40 jaar krijgt de Reddingsbrigade een eigen plek, waar ze hun boten kunnen stallen en onderhouden en waar ze les kunnen geven, dichtbij zwembad de Kloet. Een plek van waaruit ze met nog veel meer plezier en efficiëntie hun werk kunnen doen met hun 130 actieve leden. De gemeente heeft de ruimte beschikbaar gesteld. De Reddingsbrigade ontvangt geen subsidies of andere financiële steun. Hun instructeurs, bestuursleden en leden van de rampeneenheid zijn allemaal onbetaalde vrijwilligers. De club is financieel gezond maar de kosten voor het inrichten van het gebouw kunnen zij niet zelf dragen.
Om die redenen heeft de Westfriese Uitdaging de handschoen opgepakt en hulp toegezegd. Cas Boukens, voorzitter van de Reddingbrigade is blij met de hulp die de Westfriese Uitdaging biedt. “Er zijn nog veel materialen nodig om het pand in te richten. Er moet nog een plafond in, er moet nog een vloer in. Er is genoeg te doen. Het zou natuurlijk mooi zijn als we een professional kunnen krijgen die ons op weg helpt met het systeemplafond.” Het is één van de vele voorbeelden van hulp die de Reddingsbrigade goed kan gebruiken.
Over de Westfriese Uitdaging
De Westfriese Uitdaging is een initiatief dat het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenbrengt met als doel om een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. In Westfriesland wil de Uitdaging maatschappelijk betrokken ondernemers en non-profit organisaties met elkaar in contact brengen om maatschappelijke ‘matches’ tot stand te brengen. De Westfriese Uitdaging bemiddelt in vraag en aanbod van Materialen (spullen), Middelen (geld) en Menskracht (kennis, kunde, extra handen). Het gaat om het uitwisselen van vraag en aanbod – diensten en producten – waarbij beurzen gesloten blijven en alle partijen tevreden zijn over de gesloten transacties. Organisaties kunnen betere functioneren (of voortbestaan) en bedrijven geven concreet invulling aan maatschappelijk betrokken ondernemen.