HOORN – Een opmerkelijke samenwerking in de horeca. De chef van restaurant Marque in Hoorn, Mark de Korte, en zijn medewerkers gaan koken in Tokan Gastrobar van Van der Valk Hotel Hoorn. Dit exclusieve ‘fine dining’ arrangement is voor iedereen te boeken op vrijdag 27 en/of zaterdag 28 november aanstaande.
Het arrangement bestaat uit een overnachting in een comfortabele kamer, uitgebreid ontbijt, 4-gangen diner van Mark de Korte in Tokan Gastrobar en een wijnarrangement (ook alcoholvrij) voor 149,50 per persoon op basis van twee personen per kamer. Uiteraard geheel conform de RIVM-richtlijnen.
Onzekere tijden
‘Dit is een geweldige kans voor beide bedrijven!’, zo meldt Mark de Korte van restaurant Marque. De verplichte sluiting van restaurants door het Coronavirus, blijkt tot nu toe desastreus voor bedrijven in de horeca.
Gedeelde keuken
Tessa van der Valk, General Manager van Van der Valk Hotel Hoorn nam contact op met Mark de Korte van Marque. Beide bedrijven hebben reeds kennis gemaakt en de rolverdeling is al verdeeld voor deze bijzondere avonden eind november. Ook al mag het Van der Valk hotel zijn deuren openhouden voor hotelgasten, het aantal kamerreserveringen is flink afgenomen.
Vervolg op dit samenwerking Michel Meijer’s
Dit weekend staat de samenwerking met Michel Meijer’s van restaurant Meijer’s 2.0 uit Medemblik op de agenda. Een populaire combinatie want zaterdag 21 november was in 1,5 uur volgeboekt. “Er is een creatieve en ondernemende geest nodig om deze tijden door te komen. Met behoud van zoveel mogelijk banen en zo min mogelijk problemen voor de leveranciers in de horeca. Samenwerken kan hierin het verschil maken!”, aldus Tessa van der Valk.