STEDE BROEC –
Bewoners van Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek kunnen binnenkort gebruik maken van supersnel internet van KPN. Glaspoort legt, in samenwerking met KPN, in heel Nederland glasvezel aan. Zo verglaast Nederland in hoog tempo en wordt het kopernetwerk vervangen door glasvezel. KPN zet het kopernetwerk in de toekomst uit.
Glaspoort hield op 3 juli een informatieavond voor inwoners van Stede Broec. Veel vragen zijn al beantwoord. Wilt u meer weten? Kijk op glaspoort.nl/vragen.
Brief over werkzaamheden
Aannemer Van Gelder Telecom voert de werkzaamheden uit in opdracht van Glaspoort. Eerst wordt de glasvezel in de straat gelegd. Daarna worden de huizen hierop aangesloten. Glaspoort stuurt bewoners een brief als de werkzaamheden in de straat starten. Het plaatsen van een glasvezelaansluitpunt in de woning is kosteloos en zonder verplichtingen. U hoeft geen abonnement te nemen om een gratis glasvezelaansluiting in de woning te laten plaatsen. De glasvezelaansluiting vervangt namelijk de koperaansluiting in de woning.
Er ligt al glasvezel van een andere aanbieder
Toch legt ook Glaspoort glasvezel aan. Over het open netwerk van Glaspoort bieden bijna 30 providers internet, tv en vaste telefoon aan. Bewoners kunnen onder andere kiezen voor providers over glasvezel zoals KPN, Helden van NU en Youfone.
Voordelen glasvezel
Glasvezel levert supersnel internet. Het is de meest stabiele technologie. Omdat het gebruikmaakt van lichtsignalen in plaats van elektriciteit verliest het signaal onderweg nauwelijks snelheid. De komende jaren blijft het datagebruik in Nederland groeien. Dit komt door een toename van het gebruik van internet en van het aantal apparaten en door gaming, virtual reality en artificial intelligence (AI). Glasvezel is daarvoor de beste technologie.
Over Glaspoort
Glaspoort is een gezamenlijk onderneming (joint venture) van KPN en pensioenfonds ABP die zorgt voor glasvezelaansluiting die klaar is voor de toekomst.
Informatie
Informatie over de aanleg van glasvezel is te vinden op www.stedebroec.nl/glasvezel.
Bron tekst en foto: Gemeente Stede Broec