BERKHOUT – De politie heeft dinsdag 23 juni, eind van de middag, een inval gedaan in een loods aan het Oosteinde in Berkhout. Daar werd een groot drugslab voor synthetische drugs aangetroffen.
Vermoedelijk gaat het om ‘methamfetamine’. Politiespecialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn ter plaatse geweest om de labs veilig te ontmantelen en zorgden voor de afvoer van alle in beslag genomen spullen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Mensen met informatie kunnen dit doorgeven via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Gevaar van drugslab
Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. De productie van drugs is levensgevaarlijk voor de (directe) omgeving en de gebruikers van de verdovende middelen. De politie neemt daarom informatie en tips over mogelijke drugslabs altijd hoog op.
Burgemeester: “we tolereren dit absoluut niet”
Jan Franx, burgemeester Koggenland, kwam dinsdag hoogstpersoonlijk poolshoogte nemen. Franx is blij met de adequate politieactie én de oplettendheid van inwoners die signalen hebben gemeld. “Ondermijning is weer in deze zware vorm aangetroffen in onze gemeente, we tolereren dit absoluut niet. Mensen brengen zichzelf én hun buren in levensgevaarlijke situaties. Samen met politie en andere partijen werken wij aan een veilige gemeente voor onze inwoners. Opnieuw blijkt hoe belangrijk het is dat signalen door inwoners worden gemeld. Dat het dichterbij is dan je denkt, is duidelijk.”
Melden
Franx roept inwoners daarom op om het te melden wanneer ze vermoedens of verdenkingen hebben over dit soort labs. “Ik begrijp dat dit eng kan zijn, maar melden kan ook anoniem.”
De politie is vaak afhankelijk van meldingen om dergelijke laboratoria te kunnen oprollen. Vaak heeft de omgeving wel vermoedens ‘dat er iets niet pluis is’ maar meldt men dit niet. Vermoedt u een drugslab? Bel dan de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.
Milieu
De afvalstoffen die overblijven na het produceren van de verdovende middelen worden regelmatig gedumpt in de natuur of geloosd op het riool. Dit levert grote schade op aan het milieu en gevaar voor de volksgezondheid.