HOORN – Komende week, van 22 tot en met 26 maart, wordt weer de Week van het Geld georganiseerd en bestaat uit landelijke en lokale activiteiten voor scholieren van het basis- en voortgezet onderwijs en hun ouders.
Tijdens de Hoornse Week van het Geld besteden scholen ook aandacht aan het leren omgaan met geld via een lespakket. Wethouder Kholoud al Mobayed gaat binnenkort met scholieren in gesprek en ook stellen leerlingen van basisschool de Wingerd kritische geldvragen aan demissionair minister van Financiën Wobke Hoekstra.
Activiteiten
De Week van het Geld is een jaarlijks terugkerende projectweek in het basisonderwijs. In deze editie van de Week van het geld doen ook scholieren uit het voortgezet onderwijs en het mbo mee. Dit jaar worden online gastlessen op scholen aangeboden door vooral financiële deskundigen en maatschappelijke organisaties. Maar er zijn ook leuke activiteiten voor thuis.
Iedereen kan meedoen en de activiteiten via de website www.weekvanhetgeld.nl bekijken. In Hoorn doen ook bassischolen mee. Zij kregen een lespakket opgestuurd en werken samen met accountmanager Rondkomen Miranda Rood in het geven van voorlichting van zowel docenten als leerlingen en hun ouders.
Leren omgaan met geld is dé basis voor later
Van spaarpot tot bankrekening en van muntgeld tot pinpas. Er valt op het gebied van geld heel veel te leren en te begrijpen. Door op jonge leeftijd te leren omgaan met geld kunnen financiële problemen en valkuilen later worden voorkomen. Wethouder Kholoud al Mobayed: “Op tijd beginnen met educatie maakt mensen onafhankelijker en kan problemen voorkomen.”
Campagne Geldzorgen
De afgelopen twee maanden is er extra aandacht geweest voor de ervaringen van inwoners met geldzorgen. Zij vertellen samen met de deskundige van 1.Hoorn hoe het praten over geldzorgen en het zoeken van hulp heeft geleid tot een oplossing.
Daarnaast bespreekt de gemeenteraad op dinsdag 23 maart de nieuwe beleidsvisie Rondkomen die voor vier jaar wordt vastgesteld. In deze beleidsvisie, die tot stand is gekomen met hulp van netwerkpartners en ervaringsdeskundigen, speelt voorlichting en preventief (samen)werken aan een gezonde financiële basis voor inwoners een grote rol. “Ook zetten wij ons de komende jaren in om het taboe op het hebben van schulden en hulp zoeken te doorbreken,” aldus de wethouder.
Heeft u geldzorgen of is er iemand in uw omgeving die geldzorgen heeft? Kijk op www.hoorn.nl/zorgdichtbij om te lezen hoe u aan de slag kunt gaan. Of neem contact op met 1.Hoorn via 0229 252 200.