Tijdens de Nationale Klimaatweek organiseren de Westfriese gemeenten samen met jongeren de Jongerenklimaattop Westfriesland. Wel of geen windmolens in de regio? Wel of niet een auto delen of biologischer eten? De sleutel tot een duurzame en schone toekomst ligt bij jongeren en de keuzes die zij maken. Maar waarom doen jongeren dan bijna niet mee in de discussies over duurzaamheid? Dat pakken we in Westfriesland anders aan.
Jongerenklimaattop Westfriesland
Jongeren van 15 tot en met 25 jaar gaan donderdag in gesprek met bestuurders over wat zij van hun gemeenten verwachten aan duurzame acties. Er is een actief programma met stellingen, debat, presentaties en live entertainment, waaronder een optreden van de
Hoornse stadsdichter Levi Noë en muziek. Ook is er een prijsvraag en alle deelnemers ontvangen een goodiebag. Ben je tussen de 15 en 25 jaar en heb je zin in een zinvol én gratis avondje uit? Meld je dan aan via https://bit.ly/3VnonIT.
Fione de Vos-Janssen, wethouder duurzaamheid in Drechterland, kijkt uit naar de klimaattop:
“Samen praten over duurzaamheid is ontzettend belangrijk en jongeren spelen daar een grote rol in: zij zijn dé generatie met wie we samen moeten optrekken om er voor te zorgen dat iedereen na ons net zo kan genieten van al het moois om ons heen als wij nu doen.”
Over de Nationale Klimaatweek
Van 31 oktober tot en met 6 november komt heel Nederland in actie: van de thermostaat lager zetten tot vaker de fiets pakken, dit is hét moment om energie te besparen. Doe ook mee! Meer weten? Bekijk wat jij kunt doen op www.nkw2022.nl. Deze campagne is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
Bron tekst en foto: Gemeente Enkhuizen