ENKHUIZEN – Deze zomer organiseert het Zuiderzeemuseum voor het eerst de amusetour, Smaken van de Zuiderzee. Op vrijdagavond 30 augustus worden bezoekers uitgenodigd voor een culinaire reis door het binnen- en buitenmuseum, waarbij de rijke geschiedenis van de Zuiderzee tot leven komt in smaakvolle gerechten.
Tijdens deze unieke ervaring kunnen deelnemers hun smaakpapillen prikkelen en de tradities van de Zuiderzee ontdekken. Onder leiding van een enthousiaste museumgids worden bezoekers meegenomen op een wandeling vol historische verhalen en culinaire verrassingen. Zes zorgvuldig bereide amuses met groenten, vlees en vis, geïnspireerd door de regio rondom de voormalige Zuiderzee en het huidige IJsselmeer, zullen worden geserveerd. Bijpassende wijnen maken deze gerechtjes compleet en garanderen een onvergetelijke avond in het Zuiderzeemuseum.
Programma
- 17:15 uur – Ontvangst in museumrestaurant het Peperhuis met de eerste amuse
- 17:45 uur – Start van de wandeling in groepjes van maximaal 25 personen
De amuses worden geserveerd op diverse locaties in het museum, waaronder:
Café Hindeloopen
Koffiehuis Hoorn
De visrokerij
Het Werfje
Museumrestaurant het Amsterdamse Huis
- 21:30 uur – Einde van het programma
Kosten
- Totaalprijs: € 85,- per persoon, inclusief entree, rondleiding, amuses en wijnen.
- Met Museumkaart, Vriendenloterij VIP-kaart of voor Vrienden van het Zuiderzeemuseum: € 72,50 per persoon (vergeet niet je kaart mee te nemen bij het bezoek).