AARTSWOUD – In het Rundveemuseum Aat Grootes vindt op zondag 5 januari een bijzondere dag plaats die in het teken staat van gezond en lokaal voedsel. Tussen 11.00 en 16.30 uur laten agrarische ondernemers uit de regio zien waar ze dagelijks met passie aan werken. Bezoekers kunnen niet alleen kennismaken met de herkomst van hun voedsel, maar ook genieten van smakelijke proeverijen.
Onder het thema ‘Weet wat je eet’ delen de agrarische ondernemers hun kennis over de productie van groente, zuivel, kaas, honing, jam en andere streekproducten. Bezoekers krijgen een kijkje in de totstandkoming van deze producten en leren meer over het vakmanschap en de zorg die erin gestoken wordt. Het evenement benadrukt de betrouwbaarheid en kwaliteit van lokaal voedsel. Ook staat de bekende SRV-wagen op het erf met een breed aanbod van verse producten, en worden handige tips gegeven voor gezonde en gevarieerde maaltijden.
Beleving voor jong en oud
Naast de culinaire ontdekkingen biedt het Rundveemuseum een unieke ervaring met bijna uitgestorven Nederlandse rundveerassen. Voor kinderen is er extra plezier: er zijn jonge kalfjes om te bewonderen en de natuurlijke omgeving maakt het een gezinsvriendelijke bestemming.
Het evenement vindt plaats in en rondom het museum aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 4 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor meer informatie, bezoek de website: www.rundveemuseum.nl.
AARTSWOUD – In het Rundveemuseum Aat Grootes vindt op zondag 5 januari een bijzondere dag plaats die in het teken staat van gezond en lokaal voedsel. Tussen 11.00 en 16.30 uur laten agrarische ondernemers uit de regio zien waar ze dagelijks met passie aan werken. Bezoekers kunnen niet alleen kennismaken met de herkomst van hun voedsel, maar ook genieten van smakelijke proeverijen.
Onder het thema ‘Weet wat je eet’ delen de agrarische ondernemers hun kennis over de productie van groente, zuivel, kaas, honing, jam en andere streekproducten. Bezoekers krijgen een kijkje in de totstandkoming van deze producten en leren meer over het vakmanschap en de zorg die erin gestoken wordt. Het evenement benadrukt de betrouwbaarheid en kwaliteit van lokaal voedsel. Ook staat de bekende SRV-wagen op het erf met een breed aanbod van verse producten, en worden handige tips gegeven voor gezonde en gevarieerde maaltijden.
Beleving voor jong en oud
Naast de culinaire ontdekkingen biedt het Rundveemuseum een unieke ervaring met bijna uitgestorven Nederlandse rundveerassen. Voor kinderen is er extra plezier: er zijn jonge kalfjes om te bewonderen en de natuurlijke omgeving maakt het een gezinsvriendelijke bestemming.
Het evenement vindt plaats in en rondom het museum aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 4 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor meer informatie, bezoek de website: www.rundveemuseum.nl.