HOORN – De gemeente Hoorn onderzoekt op 31 juli en 1, 4, 7 en 8 augustus de regenwaterafvoer in verschillende wijken. Het onderzoek richt zich op de manier waarop regenpijpen zijn aangesloten op het riool, met als doel om overbelasting van het rioolstelsel te voorkomen.
Regenwater hoort niet in het riool
Veel woningen in Hoorn zijn aangesloten op een gemengd rioolstelsel, waarbij zowel afvalwater als regenwater via licht aflopende buizen wordt afgevoerd. Doordat regenwater ook in het riool terechtkomt, raakt het systeem bij hevige buien steeds vaker overbelast. Dat kan leiden tot wateroverlast, hogere energiekosten en onnodige slijtage van het rioolstelsel.
Een verkeerd aangesloten regenpijp kan bovendien zorgen voor de onnodige zuivering van schoon regenwater, wat inefficiënt is en tot extra belasting van waterzuiveringsinstallaties leidt.
Wat betekent dit voor bewoners?
Inwoners van Hoorn hoeven niets te doen voor het onderzoek. Als uit de metingen blijkt dat een regenpijp verkeerd is aangesloten, ontvangen bewoners hierover een brief van de gemeente. Daarin staat wat er aan de situatie gedaan kan worden.
Meer informatie over het afkoppelen van regenwater is te vinden op de website van de gemeente Hoorn: www.hoorn.nl.
Succes wooneigenaren van hoorn jullie gaan weer op kosten gejaagd worden
Nou Gemeente Hoorn deze brieven sturen naar de uitvoerenden die het zo geplaatst hebben, op de kosten van die wie de opdracht heeft uitgevoerd, en om water overlast/tekorten deels oplossen om weer mooie parken en bosachtige plantsoenen maken met mooie bomen heesters en beplanting, die zowel een hele sloot aan water prima vinden, maar periodes van droogte ook prima kunnen ondervangen…
Geef daarnaast elke bewoner in een appartement een voucher om mooie balkon planten te kopen bij een tuincentrum, en elke bewoner met te veel steen/grind in de tuin een kwitantie, elke 1 tegel of kilo grind een mooie plant of heester naar keuze die ook veel regen en langdurige droogte prima vinden…
Je voorkomt dan deels het water probleem wanneer er veel regen is, en het word in stedelijk gebied dat het wat koeler word, en bij droge periodes dat de woningen minder kans hebben om te zakken omdat de boom en heester wirtels ook kunnen vasthouden
Niet de bewoners aansprakelijk stellen, maar die wie de opdracht heeft uitgevoerd om ze zo op te hangen,
Dan gaat de regenpijp toch helemaal weg, dan kan hij ook niet verkeerd aangesloten zijn.
Zulen we ook eens de gebreken zoeken die de gemeente maakt?
Martineke Hemmes-Dijkstra gemeente heeft geen tijd voor dit verhaal die zijn bezig met hun woningbouw projecten die hun heel veel geld opleveren het koophuizen verhaal waar ze minimaal aan huurwoningen bouwen omdat ze dat volgens de regels verplicht zijn 😎