Advertentie

OSG West-Friesland wint finale Beats by Bach

Advertentie
Tekst loopt door onder deze advertentie
Foto Anna van Kooij /Twitter @Annafotografie
Foto Anna van Kooij /Twitter @Annafotografie

UTRECHT – Op woensdagmiddag 11 juni werd in het bestuurscentrum van de Rabobank in Utrecht de finale van Beats by Bach gehouden. OSG West-Friesland maakte de beste Bachfilm van schooljaar 2013-2014 en wint een concert op locatie door musici van de Nederlandse Bachvereniging.

De afgelopen maanden hebben middelbare scholen in heel Nederland gewerkt met het lespakket Beats by Bach. Dit leverde filmpjes op waarin een lipdub op muziek van Bach centraal staat. De vijf klassen die de meeste stemmen hadden geworven voor hun film werden uitgenodigd voor de finale. OSG West-Friesland uit Hoorn werd uitgeroepen tot winnaar van Beats by Bach 2014.

Over Beats by Bach

Dit educatieve programma werd in 2012 gelanceerd voor havo- en vwo-leerlingen van 15 tot 18 jaar. Beats by Bach is een initiatief van de Nederlandse Bachvereniging en de Rabobank. Hiermee willen zij jongeren in aanraking brengen met klassieke muziek in het algemeen, en met het werk van Bach in het bijzonder. Met Beats by Bach verandert de klas in een filmset. Als acteurs, regisseurs, editors, producers, stylisten en cameramensen gaan leerlingen aan de slag om een film te maken, inclusief lipdub en soundtrack met muziek van Bach.

Het feest van Speedie (winnende film)Nieuws of Tips? Correcties of aanvullingen? Foto’s bij het nieuws? Mail naar redactie@onswestfriesland.nl, stuur ons een berichtje via Whatsapp 06-1695 8844 of via facebook @OnsWestfriesland.


Laatste berichten